Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Kürt değil siyonizm sorunumuz var"

        Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, ''Bizim aslında millet olarak Kürt sorunumuzdan ziyade siyonizm sorunumuz bulunmaktadır'' dedi.

        Erbakan, Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda partisince düzenlenen ''Halkla Kucaklaşma'' adlı konferansta yaptığı konuşmada, bölgede uzun yıllardır yaşanan çeşitli problemler nedenle yıllardan beri kardeş kanı döküldüğünü söyledi.

        Bu sıkıntılar nedeniyle maddi, manevi ve siyasi olarak büyük buhranlarla karşı karşıya bulunulduğunu kaydeden Erbakan, şöyle konuştu:

        ''Bizim aslında millet olarak Kürt sorunumuzdan ziyade siyonizm sorunumuz bulunmaktadır. Güneydoğumuzu dünya siyonizminin ve onun maşalarının kurcalaması ve kendi emelleri için kışkırtmaya kalkışması problemi bulunmaktadır. Siyonizm bütün dünya emellerinde etnik ayrımcılığı körüklemektedir. Kardeşi kardeşe düşürmektedir. Böylece ülkeleri milletleri bölüp parçalamakta ve kendi emellerine alet etmek istemektedir. Yıllardan beri bölgede Kürt kardeşlerimiz etkileyip onları kendi emellerine alet edebilmek için çırpınıp duranlar yine onlardır.''

        Erbakan, bir avuç siyonistin Amerika'da oturmuş Kürtler için ''özerklik, bağımsızlık ve eyalet sistemi'' istediğini bildirerek, şöyle devam etti:

        ''Bizim bin seneden beri birlikte yaşadığımız Kürt kardeşlerimizle aramızdaki meselelere dahi karışma cesaretini gösteriyorlar. Bunlar Kürt kardeşlerimizle bizi karşı karşıya getirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Yıllardır verdikleri istihbaratla buradaki terör faaliyetlerinin gelişmesini sağladılar. Terör faaliyetlerin artmasına tuz biber oldu. Yıllıdır on binlerce insanımızı kaybettik.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ