Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan bakım çalışmaları İstanbul trafiğini kitledi...

        FSM Köprüsü’ndeki yoğunluk üzerine İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) acil durum önlemlerini devreye aldı. Harem-Sirkeci arasında 4 gemi çalışan araba vapuru hattına 2 gemi daha takviye edildi. Ek seferler, yoğunluğa göre devam ettirilecek. Artan tepkiler üzerine bir açıklama yapan Karayolları yetkilileri, sürücülere alternatif yolları kullanmalarını önerdi.

        FSM ve Haliç havadan böyle görüntülendi

        TRAFİKTEN KURTULUŞ REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        İŞTE ALTERNATİF YOLLAR

        * Haliç Kuzey yan köpru bakım çalışmasından dolayı kapatılacağından Ankara istikametinden gelen sürücülerin Ayvansaray'a gitmeleri için E-5 Edirnekapı ayrımını kullanarak Edirnekapı alt geçitten Ankara istikametine bağlanıp Ayvansaray kavşağından gidebilirler.

        * Haliç Kuzey Yan Köprude bakım çalışması yapılacağından Halıcıoğlu'ndan Edirne istikametine gitmek isteyen suruculer ,Okmeydanı Cad. guzergahını kullanarak Okmeydanı Kavşağı'ndan E-5 Edirne istikametine katılabilir.

        * Eyüp istikameti: İmrahor Cad.-Kazım Karabekir Cad. Silahtağara Cad.-Ayvansaray kullanılabilir.

        * Eminönu istikameti: Hasköy Cad.-Aynalıkavak Cad. Donanma Cad. Atatürk Köprüsü (Unkapanı Köprüsü) kullanılabilir.

        * Eyüp İstikameti: D-100 Bağlantı Yolu-Edirnekapı Rami Cad. Eyupsultan Bulvarı-Hz. Halit Bulvarı kullanılabilir.

        Açıklamada, “Tüm çalışmalar için alternatif güzergâhlar belirlendi. Çalışma olduğu duyuruları yapıldı. VMS denilen cihazlarla da yapılan çalışmalar duyuruldu. Alternatif güzergâhlar www.kgmistanbulyol.com adlı internet sitesinde yer aldı. Trafik işaretlemeleri yapıldı. Aldığımız tedbirler bunlar" denildi. FSM’deki çalışmalar ise 17 Eylül’e kadar 24 saat, 3 vardiya şeklinde sürecek.

        "ARABALI VAPURLAR KULLANILABİLİR, EN YOĞUN NOKTA ÇAĞLAYAN"

        Habertürk'e canlı yayında bağlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz, sabahki trafik yoğunluğunu şu cümlelerle anlattı:

        "Anadolu yakasından Avrupa'ya geçişte arabalı vapur seferleri tercih edilebilir. İskelede bekleme süresi maksimum 35 dakika. Bu bölgede köprülere göre daha iyi bir trafik akışı sağlanıyor. Çamlıca yönünde yoğun trafik artmakta. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne doğru da artan ve duran bir trafik görünüyor. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Boğaziçi Köprüsü'nün girişindeki yoğunluk artıyor. Haliç Köprüsü'nün üzerindeki çalışmalar yoğunluğu Çağlayan'a doğru taşıyor. Bu sabah trafikteki en yoğun nokta yine Çağlayan. Okmeydanı'na doğru da yoğunluk artıyor. Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte de arabalı vapurlar kullanılabilir, burada da maksimum bekleme süresi 15 dakika."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ