Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Orman Bakanlığı patlamayla ilgili açıklama yaptı

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar'daki patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpeğin bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürüttüğünü bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığı'ndaki cephanelik deposunda, mühimmat sayımı ve tasnifi esnasında meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu ve 8 askerin de yaralandığı hatırlatıldı.

        Şehitlerin 2'sinin astsubay, 2'sinin uzman çavuş, 21'inin ise er/erbaş olduğu belirtilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla olaya anında müdahale edildiği ifade edildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun olaydan hemen sonra Afyonkarahisar'a intikal ettiği anımsatılarak, yangına müdahale için Afyonkarahisar itfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 5 yangın söndürme arazözü, AFAD ekipleri, 20 ambulans, 2 adet 4 kişilik ambulans, helikopter ambulans ve ambulans uçağın hazır bulundurulduğuna işaret edildi.

        Bakan Eroğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gece yaptığı görüşmenin akabinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin Afyonkarahisar'a intikal ettirildiği, 80 kişilik 112 çalışanının bölgeye sevk edildiği belirtilerek, Uşak ve Eskişehir'den takviye sağlık ekiplerinin 2 saat içinde bölgede konuşlandırıldığı ifade edildi.

        ''5 psikolog ve din görevlisi hazır bulunduruluyor''

        İl emniyet teşkilatı tarafından 200 kişilik çevik kuvvet ekibi ve 70 polisin çevre güvenliğini sağladığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Patlama neticesinde çevreye saçılan mühimmatın etkisiz hale getirilmesi için Ankara'dan 13 bomba uzmanı ile 2 bomba eğitimi almış köpek ve Afyonkarahisar'dan 5 bomba uzmanı ile 1 bomba eğitimi almış köpek bölgede mühimmat arama çalışmalarını yürütmektedir.

        Olay mahallinde vatandaşların bombaların saçıldığı alana girmemesi ve güvenlikli bir ortam sağlanması maksadıyla emniyet teşkilatı sürekli uyarı ve bilgilendirme anonsları yapmaktadır.

        Patlamadan sonra gece saatlerinde Ataköy İlköğretim Okulu açılmış ve kurulan çadırlarda şehit yakınlarının ailelerinin gerekli ihtiyaçları karşılanmış ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından şehit yakınlarının gerekli ihtiyaçları temin edilmiştir.''

        Bakan Eroğlu'nun patlamada yaralanan 8 askeri ziyaret ettiği, yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtilerek, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit yakınlarını teskin etmek ve psikolojik destek vermek maksadıyla 5 psikolog ve din görevlilerinin hazır bulundurulduğu vurgulandı.

        ''Şehit olan askerlerimizin DNA tespiti için Ankara'dan ekipler bölgeye intikal etmiştir'' denilen açıklamada, olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılık tarafından gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

        Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun konuya ilişkin ''Yaşanılan bu üzücü kaza neticesinde şehit olan 25 askerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, tedavileri süren 8 askerimize de acil şifalar temenni ediyorum'' değerlendirmesine de yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ