Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çalıştığı işyerinin hasılatını almak için...

        AHT MUHABİRİ MUSTAFA ŞEKEROĞLU'NUN HABERİ

        Bağcılar'da 22 Nisan günü hastaneye baldırından yaralı gelerek tedavi gören Halil Ş., tanımadığı 4 kişi tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü. Halil Ş. polise verdiği ifadede, "İddaa bayiinde çalışıyorum. Akşam hesapları yaptım. O gün 4 bin TL'ye yakın para vardı. Parayı yanıma alıp dükkanı kapattım. Dışarda, tanımadığım 4 kişi tarafından saldırıya uğradım. Beni döverek üzerimde bulunan tüm parayı ve cep telefonumu aldılar. Bu sırada biri baldırıma bıçak sapladı. Olaydan sonra kaçtılar" dedi.

        Kamera görüntüleri şüphe uyandırdı

        Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın gerçekleştiği yerde bulunan MOBESE kamera kayıtlarını inceledi. Gaspçıların, mağdur gelmeden 4 dakika önce sokağa gelerek pusuya yattığı görüldü. 4 kişinin rahat tavırları polisin dikkatini çekti. Görüntülerde 4 kişi, sokaktan geçen Halil Ş.'ye saldırıyor. Kısa süren boğuşmada, Halil Ş. bıçaklanıyor. Önce bıçaklayan, daha sonra diğer 3 kişi olay yerinden yürür gibi kaçıyorlar.

        Cep telefonu mağdur ve kardeşinde çıktı

        Görüntüleri şüpheli bulan polis, gasp edildiği öne sürülen cep telefonun sinyallerinin alınması için savcılığa başvurdu. Cep telefonunun, olaydan sonra Halil Ş. ve kardeşi Selçuk Ş. tarafından bir süre kullandığı anlaşıldı.

        Gasp tezgahını kardeşine yaptırmış

        Bunun üzerine Halil Ş. ile kardeşi Selçuk Ş. gözaltına alındı. Gasp oyunu ortaya çıkan Halil Ş., işyerindeki parayı almak için kardeşi ve 3 arkadaşı ile sahte gasp planı yaptıklarını söyledi. "Kardeşim ve arkadaşları ile plan yaptık" diyen Halil Ş., şunları söyledi: "Ben işyerinde çıkınca beni gasp edip üzerimdeki parayı alacaklardı. Ben dükkandaki parayı alıp çıktığımda planladığımız şekilde olay gerçekleşti. Beni bekleyen kardeşim ve 3 arkadaşı, beni gasp ediyor gibi saldırdılar. Olay inandırıcı olsun diye kardeşim de baldırımdan hafif şekilde bıçakladı."

        İfadelerin ardından Cemil E., Ozan C. ve Hüseyin G. de gözaltına alındı. Hakkında yalan beyanda bulunmaktan işlem yapılan Halil Ş. ile diğer üç kişi, adliyeye sevkedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ