Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 13 yıl sonra gelen buruk mutluluk

        GAZETE HABERTÜRK

        1999’daki Marmara Depremi ve 2009’da İstanbul’da meydana gelen su baskınlarında evleri hasar gören 58 hak sahibi, kura çekimiyle yeni evlerine kavuştu. Eminönü Halk Eğitim Merkezi’ndeki törende, 51’i 1999’daki Marmara depreminde, 7’si ise 2009’daki su baskınında evleri hasar gören toplam 58 afetzede, Kayabaşı ve Ayazma bölgelerinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlar için noter huzurunda kura çekti.

        Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konutların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nca TOKİ’den alındığını belirterek, devletin her zaman afetlerin ardından yaraları sarmak için büyük gayret gösterdiğini ifade etti. Kuraya katılan afetzedelerden bazıları, kuradaki konutların bodrum katlardaki daireler olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

        Hatun Öner adlı vatandaş kurada kendisine çıkan evi kabul etmeyerek, “Kuraya girmezsen şansını kaybedersin deniliyor. Kurayı çekmeyeceğim, o daireye de girmeyeceğim. Ben bir depremzede olarak o daireleri hak etmedim” diyerek itirazını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ