Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Fırtına çatıları uçurdu, ağaçları devirdi

        Eray EROLLU (AHT)

        İstanbul’da saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına, bazı ilçelerde çatıları uçurdu, ağaçları yerinden söktü. Çatıların altında kalan otomobillerde ağır hasar oluştu. Yağmurla birlikte fırtınaya zamansız yakalanan İstanbullular zor anlar yaşadı.

        İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Fırtına Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın çatısını yerinden söküp uçurtma gibi havalandırdı. Dev çatı, park halindeki araçların üzerine düştü. Vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri enkaz altında kalan araçları kurtarabilmek için uzun süre uğraştı. Motorlu elektrikli testere ile kesilen çatı yol kenarına taşındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, 3 araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Aracın şoförü Tufan Köse “Büyük gürültü ile yerimden fırladım. Camdan çatının aracımın üzerine düştüğünü gördüm. Hemen sokağa indim. Ölen ya da yaralanan olmaması mucize” dedi.

        Öte yandan Bayrampaşa’da da bir binanın çatı parçaları araçların üzerine düştü. Araçlarda ufak çapta maddi hasar oluştu.

        Samatya’da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesindeki çam ağacı fırtına nedeniyle bahçeye devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kaldırma çalışmaları sırasında ağacın zarar göreceğini belirtince yetkililer, itfaiyenin müdahale etmemesini istedi. Durum belediyeye bildirildi. Belediye ekiplerinin sabah saatlerinde ağacı devrildiği yerden taşıyarak başka bir yere dikecekleri belirtildi. Bahçelievler ve Bakırköy’de de ağaçlar araçların üzerine devrildi. Ağaçlar kesilerek, araçlar kurtarıldı.

        Saat 23.30 sıralarında Beyoğlu’nda bulunanlar aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Birçok kişi şemsiye satın alarak yollarına devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ