Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ailesi ikna etti

        Kenan TAŞKIN / TRABZON (AHT)

        Gümüşhane E Tipi Cezaevi'nde kırdığı ayna parçasıyla cinsel organını kesen mahkumun, kaldırıldığı hastanede cinsel organının operasyonla dikilmesine karşı çıktığı, hastaneye gelen ailesinin ikna etmesiyle operasyonun 6 saat gecikmeli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

        Uyuşturucu suçundan hüküm giyen ve Gümüşhane Arzular E Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken M.S., 3 gün önce traş olduğu aynayı kırarak cinsel organını kesti. Hemen cezaevi yetkilileri tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.S. yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Beraberinde kestiği organı özel bir kutuya konularak hastaneye getirilen M.S., burada hemen ameliyata alınmak istendi. Ancak bilinci yerinde olduğu belirtilen 31 yaşındaki mahkum, buna karşı çıkarak, ameliyat olmak istemediğini söyledi. Bunun üzerine doktorlar, durumu hastane idaresine bildirdi. Hastane idaresi, telefonla bekar olan hükümlü M.S.'nin ailesine ulaştı. Erzincan'da bulunan aile, yaklaşık 4 saat sonra hastaneye gelerek, çocuklarını ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren çabaların ardından M.S. cinsel organının yerine dikilmesini kabul etti. Hemen ameliyata alınan M.S.'ye 5 saat süren operasyon sonunda cinsel organı yerine dikili. Operasyon sonrası yoğun bakımda bir süre kalan hükümlü bu sabah Plastik Cerrahi Servisi'nde müşahede altına alındı. Cinsel organının işlevini kazanıp kazanmayacağının yaklaşık 6 ay sonra belli olabileceği ifade edildi.

        "İZİN GEREKLİ"

        Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Teyfik Özlü, hayati durumu olmayan ameliyatlarda hasta veya yakınının mutlaka izninin olması gerektiğini belirterek, "Bu hasta da ameliyatı istemediğini doktorlara bildirmiş. Bunun üzerine durum idareye haber verildi. Biz de Erzincan'da bulunan aileye haber verdik. Onlar geldiler ve ikna ettiler. Ameliyat yaklaşık 6 saat gecikmeli olarak yapılabildi. Şimdi durumu iyi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ