Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okmeydanı'nda hareketli dakikalar

        Polis operayon yapılan apartmanın 3. katındaki daireye pencerelerdeki demir korkulukları keserek girdi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 sıralarında Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bir adrese operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi. DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu öğrenilen operayonda, evin içinde bulunan şüpheliler, slogan atmaya başladı. Kapıları açmayan şüpheliler slogan atarken, polis ekipleri de eve gaz bombası attı. Bir polis ekibi apartman kapısında girerken, bir başka polis ekibi ise itfaiye merdiveni yardımıyla 3. kata ulaştı. Pencere korkuluklarını kesen polisler içeri girdi. Operasyon sonunda 12 kişi gözaltına alındı. Otobüstekilerin, slogan atarak camları tekmeledikleri görüldü. Aramaların sürdüğü adreste çok sayıda belge ve dokümana ele konuldu.

        "YAKALANANLAR ARASINDA DHKP-C TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNDEN BİRİ VAR"

        İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da DHKP-C terör örgütüne düzenlenen operasyona ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, "Bu operasyon sırasında biri aranmakta olan 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 6'sı 18 yaşından küçüktür. Yakalananlar kişiler arasında DHKP-C terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden biri olarak aranmakta olan bir şahıs bulunuyor" diye konuştu.

        Bakan Güler, "Bildiğiniz gibi 18 ocak tarihinde İstanbul ve İzmir mekezli DHKP-C terör örgütünün faaliyetlerine yönelik operasyon yapılmış, operasyon sırasında 91 kişi gözaltına alınmıştır. Bunların 56'sı adli makamlarca tutuklanmıştır. Bu operasyonda 17 kişi de firari olarak aranmaya başlanmıştı. Bu operasyonun devamı olarak yine görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin talimatları doğrultusunda DHKP-C örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak İstanbul'da Gençlik Federasyonu'nun Okmeydanı'ndaki binasında bugün bir operasyon daha gerçekleştirilmiştir. Bu operasyon sırasında biri aranmakta olan 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 6'sı 18 yaşından küçüktür. Daha öncesinde olduğu gibi demir kapılar ve demir pencereler kırılarak, girilmek zorunda kalındı. İçeride kalanlar bir yangın çıkarttılar. Bir polis memurumuz bu esnada elinden yaralandı. Örgütsel dökümanların bir kısmı yakılmaya çalışıldı. Önemli sayıda dökümanında ele geçirildiğini ve şu anda soruşturmanın sürmekte olduğunu ifade ediyorum. Yakalananlar kişiler arasında DHKP-C terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden biri olarak aranmakta olan bir şahıs bulunuyor." dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ