Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akil İnsanlar İzmir'den umutlu ayrıldı

        Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, vatandaşların kendilerine verdiği destek nedeniyle İzmir'den umutlu ayrıldı.

        İzmir temaslarını değerlendiren Erdem, çözüm sürecine ülke genelinde bir destek olduğunu, bu destek oranının iller itibarıyla küçük farklılıklar gösterdiğini dile getirdi.

        Temasları öncesi herhangi bir beklenti içinde girmediğini ifade eden Erdem, İzmir ile diğer iller arasında da büyük farklılıklar olmadığını gördüğünü söyledi.

        Sürece yönelik eleştirilerin toplumsal bir araştırmaya, bilimsel bir veriye dayalı öngörüler olmadığını, genelde ezberlenmiş görüşlerden kaynaklandığını belirten Erdem, şöyle devam etti:

        "Çözüm süreci şu nedenden dolayı devam edemez ya da etmemeli' diye bir görüş iletilmedi. Daha çok '30 bin şehitten sonra geç değil mi?', 'Öcalan serbest mi kalacak?' gibi görüşler etrafında eleştiriler oldu. Toplumda henüz üniter devlet, federal devlet veya ulus devlet gibi kavramların bilinmediğini de saptamış olduk. İzmir programı öncesi 'İzmir'de destek yüzde 60' demiştim, şimdi bunun da üzerinde olduğunu düşünüyorum. Ama bunu söylemek için bir kaç kez daha temaslarda bulunmak gerekiyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ