Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ben affettim herkes affedebilir

        23 yıl önce 27 kişinin PKK saldırısında öldürüldüğü Şırnak Güçlükonak’a bağlı Çevrimli Köyü’nün, 2 mayın patlamasında 2 bacağını kaybeden muhtarı İbrahim Özbay, barış süreci için destek istedi. Özbay, “İki bacağını kaybetmiş biri olarak, bu barışta herkesi affetmeye hazırım. Eğer ben affedebiliyorsam, herkes affedebilir” dedi.

        Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı, 1990 yılında PKK’lıların saldırısında 27 kişinin katledildiği Çevrimli köyünün Muhtarı 49 yaşındaki İbrahim Özbay, “Saldırıda yakınlarımı, daha sonra mayın patlamasında da 2 bacağımı kaybettim. Bugün barış olsun diye yapanları affediyorum” diye konuştu.

        10 Haziran 1990’da PKK’lıların 27 kişiyi katlettiği Güçlükonak’a bağlı Çevrimli köyünde mayın patlamasında, 2 bacağını kaybeden Muhtar İbrahim Özbay, yaşadığı acılara rağmen, “çözüm süreci”ni desteklediğini belirtip, barış çağrısında bulundu. Muhtar Özbay, şunları söyledi:

        32 ŞEHİT 2 GAZİMİZ VAR

        “En büyük acıyı biz çektik. Köyümüz çok açı çekti. 1990 yılında PKK tarafından köyümüze baskın yapıldı. 27 vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha sonra kendim de 1997 ve 1998 olmak üzere iki sefer mayına bastım ve iki bacağımı kaybettim. Şimdiye kadar köyümde 32 vatandaşım şehit oldu, 2 de gazimiz var. Ben burada 75 milyon insana sesleniyorum; Bu barışa destek verelim. Sayın Başbakanımız’a destek verelim ve arkasında olalım. Bu barış hepimiz için. Çok ağladık, anlarımız ağladı, babalarımız ağladı. Amacımız bundan sonra kimsenin ne annesi, ne de babası ağlamasın. Kimsenin çocukları yetim kalmasın. Biz barışa hazırız, bu barışa destek veren insanlarımızdan Allah razı olsun. Bu barışa herkes elini uzatsın, destek versin.”

        Muhtar Özbey, son olarak, yaşadığı bunca acıya rağmen, barış için her şeyi unutmaya hazır olduğunu belirterek, “Ben Çevrimli Köyü Muhtarı olarak, şehit yakını olarak, iki bacağını kaybetmiş biri olarak, bu barışta herkesi affetmeye hazırım. Eğer ben affedebiliyorsam, herkes affedebilir” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ