Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gözaltındaki 8 kişi adliyeye sevkedildi

        Savcılıktaki işlemleri süren şüpheliler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Birol Başaran ve Kemal Aydın dışında emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile İbrahim Öczan'ın da yer aldığı kaydedildi.

        Böylece 4 emekli paşa dışındaki sanıkların adliyeye sevki tamamlanmış oldu. Adliyeye sevk edilen sanıklar bugün ilk ifadelerini verecekler.

        SAVCILIKTAKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 8 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

        Bu kişiler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Birol Başaran, Kemal Aydın ve Yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu öğrenildi.

        YOĞUN GÜVENLİK ÖNLMELERİ ALTINDA GELDİLER

        Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne camları siyah filmli 3 beyaz minübüs geldi. Adliyenin hakim ve savcıların kullandığı giriş kapısına yanaşan minübüslerde kimlerin olduğu kameralara yansımadı. Zanlılar arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve USİAD Genel Sekreteri Birol Başaran'ın da bulunduğu iddia edildi.

        Şüphelilerin adliyeye sevk edilirken adliye binası önünde ve çevresinde ''Çevik Kuvvet'' görevlileri ile diğer polislerce yoğun güvenlik önlemi alındı. Ayrıca bazı binaların çatılarında da uzun namlulu silahlarla görev yapan ''Özel Tim'' mensuplarının bulunduğu gözlendi.

        Bu arada, oluşturulan arama noktalarında adliyeye gelenlerin üst aramaları ve kimlik kontrolü yapıldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi bölgede görevlendirildi. Özel harekat polisleri yüksek noktalarda nöbet tutmaya başladı.

        Bu kişilerden bazıları daha sonra 5 polis minibüslerine bindirilerek Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Şüpheliler daha sonra söz konusu araçların, adliyenin hakim ve savcıların kullandığı kapısına kadar yaklaştırılmasının ardından içeri alındı.

        UFUK BÜYÜKÇELEBİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

        Soruşturmaya ilişkin bu kişiler ile gözaltına alınarak dün adliyeye gönderilen Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanmış; Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Hamza Demir mahkemece salıverilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ