Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın'da yapılan takip sonucu, kredi ve banka kartı dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

        Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN (AHT)

        Aydın'da jandarma tarafından yapılan 10 aylık fiziki ve 5 aylık teknik takip sonucu, kredi ve banka kartı dolandırıcılığı yapan çete çökertildi. Şu ana kadar 36'sı Türk vatandaşı ve 141'i yabancı olmak üzere 176 mağduru belirlenen operasyonda çetenin 20 milyon TL'den fazla vurgun gerçekleştirildiği belirtildi. Çetenin 13 elemanı gözaltına alındı.

        EVLERİ POS CİHAZI DOLU

        Edinilen bilgiye göre; Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından kredi ve banka kartlarını kopyalayarak birçok kişiyi mağdur eden dolandırıcılık çetesine yönelik 10 aylık fiziki ve 5 aylık teknik takip düzenlenen operasyonla sona erdi. Aydın merkez, Nazilli ve Didim ilçeleri ile İzmir, Muğla, Antalya, Amasya ve Artvin illerinde belirlenen adreslere yönelik yapılan operasyonda aralarında çetenin lider ve yöneticilerinin de olduğu 13 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 adet kişisel bilgisayar, 8 adet diz üstü bilgisayar, 4 adet kart okuma ve kopyalama cihazı, 176 adet sahte kredi ve banka kartı, 8 adet taşınabilir bellek, 1 adet hafıza kartı, 10 adet hard disk, 2 adet şifrematik, 5 adet POS cihazı, 215 adet POS cihazı çıktısı, 16 adet banka hesap cüzdanı, 53 adet ayrı kişilere ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 57 adet fişek, 10 adet CD, 3 adet mikroamper pil, 3 adet bağlantı kablosu, 1 adet adaptör ile 1 adet uzantı kablosu ele geçirildi.

        ABD'DEN DANİMARKA'YA ONLARCA MAĞDUR

        Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin kredi kartı bilgilerini yurt içi ve yurt dışı bağlantılarından internet ortamında bazı programlar vasıtasıyla aldıkları, ATM'lere ve POS cihazlarına kart kopyalama düzeneği yerleştirerek mağdurlara ait kredi/banka kart bilgileri ile şifrelerini ele geçirdikleri, kart bilgisi kodlama ve yükleme cihazları kullanarak sahte kredi ve banka kartı oluşturdukları, oluşturdukları sahte kredi ve banka kartları ile alışveriş yapmak ve ATM'lerden nakit para çekmek suretiyle haksız kazanç sağladıkları ve birçok Türk vatandaşını ve yabancı şahsı mağdur ettikleri tespit edildi. Mağdurlardan bir kısmının Türk vatandaşı, diğerlerinin de ABD, Rusya, Danimarka, Sırbistan, Almanya, Hollanda, İngiltere, İsrail, Avusturya, İsveç ve Finlandiya vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

        Operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Nazilli Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ