Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Başbakanımızla ilgili hevesler kursaklarında kalacak"

        Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Gezi Parkı olaylarını protesto eden bir grubun saldırısına uğrayarak yaralanan AK Partili Abdullah Başçı'yı hastanede ziyaret etti. Geçmiş olsun ziyaretinin ardından Babuşçu, gösterilerle ilgi olarak "Bizi sokaklara çekmek, bir şekilde çatışma ortamına taşımak istiyorlar. Biz ne yapıldığını ve karşımızda kim olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Menderes'i asanlar, Özal'ı zehirleyenler bu defa Başbakanımızla ilgili hedefledikleri şeye ulaşamadan hevesleri kursaklarında kalacak." dedi.

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu geçtiğimiz Pazar günü Güngören'de Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruptan kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayarak boğazından yaralanan partili Abdullah Başçı'yı ziyaret etti. Geçmiş olsun ziyaretinin ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Babuşçu, Taksim Gezi Parkı merkezinden başlayan olayları değerlendirdi. Olayların çok farklı boyutlara ulaştığını ve tek hedefin AK Parti'yi bertaraf etmek olduğunu belirten Babuşçu, "Biz işin arkasındaki hadiseyi de net bir şekilde görüyoruz. Bu tamamen rahmetli Menderes'i asan, rahmetli Özal'ı zehirleyen aynı mantık ve silsilenin yeni bir versiyonudur. Bu ülkenin kardeşliği huzuru ilelebet devam edecek. 2023 hedeflerine ve sonrası 2071'e doğru bu millet kararlı bir şekilde yürüyecek. Bu milletin yürüyüşünün önünü artık kesmek mümkün değil. Yani Menderes'i asanlar, Özal'ı zehirleyenler bu defa Başbakanımızla ilgili hedefledikleri şeye ulaşamadan hevesleri kursaklarında kalacak." ifadelerini kullandı.

        Babuşçu, "Bu eylemler silsilesinde Güngören'de bir teşkilat mensubu arkadaşımızın bıçaklanması suretiyle sonuçlanan bugünde bizim ziyaret ederek geçmiş olsun dediğimiz bir tabloyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

        Babuşçu, olayların ilk etapta Taksim Gezi Parkı'na yapılacak olan yayalaştırma ve buna bağlı olarak diğer projelerle ilgili olarak çok insani gerekçelerle başladığını söyledi. Olayların sonradan farklılaştığını anlatan Babuşçu şöyle devam etti: "Şiddete dayalı, AK Parti karşıtlığına dönüşen ve bunun uluslar arası bağlantıları içerisinde de çok organize bir yapıyla karşı karşıyayız. İnsanlar tahrik ediliyor, sokaklarda sağa sola saldırılıyor. Bizim şuana kadar yakılan, tahrip edilen her akşam taşlanan ilçe binalarımız, tahrik edilen partililerimizle büyük bir sabır ve metanetle bu işi göğüslemeye çalışıyoruz."

        'AK PARTİ İKTİDARI BERTARAF EDİLMEK İSTENİYOR'

        Bir garabet ortaya çıkarılmaya çalışıldığına ve bunun üzerinden de AK Parti iktidarının bertaraf edilmek istendiğini belirten Babuşçu, "Uluslararası merkezlerle illegal, marjinal, ideolojik gruplarla CHP'nin organize işbirliği çerçevesinde İP, TKP gibi işbirliği içerisinde bir senaryo bir toplum mühendisliği hesabı oynanmaya çalışılıyor. Biz bu oyunun farkındayız. Gezi Parkı'nda başlayan samimiyetle 'ya burada şu yapılmasın' diyen insanlarla bu ideolojik, ön yargılı illegal örgütleri ve bunlarla CHP'nin işbirliğini gördük. Sağduyu sahibi insanlarımız da bunun farkına vardılar. Bu eylemler o anlamda gittikçe marjinalleşen bir noktada olacak." şeklinde konuştu.

        'BİR TEZGAH OLUŞTURULMAK İSTENİYOR'

        Bütün tahriklere rağmen arka planda neler olduğu çok net gördüklerini dile getiren Babuşçu, partililere sükunet ve aklı selimi telkin ettiklerini belirtti. Babuşçu, bazı üniversitelerle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Koç Üniversitesi rektörü kendi öğrencilerine sınavları iptal ettiklerini, hiçbir rapora gerek olmaksızın daha sonra telafi anlamında sınav yapacaklarını; Bilgi Üniversitesi aynı şekilde öğretim görevlileri ile öğrencileri mail grupları üzerinden organize ediyor. Koç Grubu Ceosu bütün çalışanlarını Taksim'e çağırarak bir tezgah oluşturmak istiyorlar. Biz bunun farkındayız millet de bunun farkında."

        'MİLLETLE BERABER YÜRÜYÜŞÜMÜZ KARARLI VE EMİN ADIMLARLA SÜRECEK'

        Milletle beraber olan yürüyüşlerini kararlı ve emin adımlarla sürdüreceklerine işaret eden Babuşçu, "Asla tahriklere kapılmayacağız. Sükuneti, aklı selimi elde tutarak bu sürecide aşacağız. Biz sokakta sıradan samimi bir şekilde duygularını, demokratik tepkilerini ifade eden insanlarla beraberiz. Onların bu tepkilerini zaten anladık. Her şeyi konuşabiliriz. Ama ideolojik illegal örgütlerin niyetini de ortaya koymak durumundayız. Bunun da görülmesi lazım. Şuanda CHP, İP, TKP ve ideolojik örgütlerle beraber AK Parti'ye şiddete dayalı bir karşıtlığı organize etmeye çalışıyorlar." dedi.

        Gezi Parkı olaylarının protesto edilmesi sırasında yaşan olaylara da değinen Babuşçu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bir arkadaşımız, akşam evine giderken başörtülü olarak araba kullanan hanımefendinin aracına saldırılıyor. Bağdat caddesinde yürüyen arkadaşımız hanımı yanında olmasından dolayı sözle tahrik ediliyor. Onun için sağduyuyu aklı selimi tavsiye ediyorum. Onların arzu ettiği, istediği bizi sokaklara çekmek bir şekilde çatışma ortamına taşımak. Ama biz aklı selimle ne yapıldığını ve karşımızda kim olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Ona göre pozisyon alacağız. Ve bu ülke kazanacak."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ