Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da dolandırıcılık şebekesine operasyon

        Konya polisi, paravan şirketler kurarak 2 milyon liradan fazla vurgun yapan dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenledi. Örgüt liderinin evine gelen polisler, zili çalarak kapının açılmasını bekledi. Polis, kapıyı açan örgüt lideri Abdullah Y'yi, "Günaydın Abdullah" diyerek gözaltına aldı.

        Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara'da fason şirketler kurup Konya'da dolandırıcılık yapan şebekeyi tespit etti. Yaklaşık 6 ay süreyle şebekeyi takip eden polis, örgütün liderinin, 50'dan fazla suç kaydı bulunan Abdullah Y. (26) olduğunu belirledi. Şebeke üyelerinin çoğunluğunun da suç kaydının bulunduğu öğrenen polis, şafak vakti Konya merkezli İstanbul, Ankara, Mersin ve Antalya'da eş zamanlı operasyon yaptı. Aralarında Özel Harekat Polisinin de bulunduğu yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonda, örgüt liderinin evinin zilini çalındı. Sivil polisler sabırla kapının açılmasını bekledi. Polis, kapıyı açan örgüt lideri Abdullah Y'yi "Günaydın Abdullah" diyerek gözaltına aldı. Şüpheli örgüt lideri bir an için şaşkınlık yaşadı.

        Operasyonda örgüt lideri Abdullah Y.'nin de aralarında bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Dolandırıcılık yapan örgütün, şuana kadar Ankara merkezli 10 ayrı şirket kurup bankalardan çek aldıktan sonra, bu çekler karşılığında 50'ye yakın kişinin ev, otomobil ve gıda maddelerini satın alıp, sattıktan sonra şirketleri battı gösterdikleri iddia ediliyor. 50'den fazla kişi mağdur eden şebekenin 2 milyon lirayı aşkın vurgun yaptığı ileri sürüldü. Örgüt liderinin son model bir ciple gezdiği, bazı örgüt lider yardımcılarının da villalarda yaşadığı ortaya çıktı.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ