Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başkan ve milletvekili temizlikte

        Van'da, taşeron firmaya bağlı olarak belediyenin temizlik işlerini yürüten bazı işçiler, sendikal haklarını alamadıklarını gerekçe göstererek greve gitti. Bunun üzerine bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Belediye Başkanı Bekir Kaya, bir grup belediye personeli ve vatandaş, sokaklarda temizlik yaptı.

        İşçiler, sendikal haklarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakınca sokaklarda çöpler birikti.

        Belediye yetkilileri, işçilerle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca Tuğluk, Kaya, belediyeden başkan yardımcıları ve bazı çalışanlarla vatandaşlar toplanarak, temizlik çalışması başlattı.

        Cumhuriyet Caddesi ve çevresindeki sokaklarda, ellerine süpürge ve kürek alıp temizlik yapan gruba, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

        Tuğluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini bildirdi.

        Kentte hizmetlerin bu tür durumlar karşısında aksamaması gerektiğini düşünerek halkı sokak temizliğine davet ettiklerini dile getiren Tuğluk, "Sokakları temizlemekten rahatsız değilim. Çok severek yaptım. Sorunun sona ermesini bekliyoruz" dedi.

        Kaya ise işçilerin, emeklerini savunması ve sosyal haklarını talep etmesine karşı olmadıklarını söyledi.

        Taşeron firmaya bağlı işçilerin sendikalı olması için 2010 yılından bu yana çalışmalar yaptıklarını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

        "Yaklaşık 3 ay önce temizlik işçilerimizin sendikalaşma konusunda talepleri oldu. Böyle bir çalışmanın zaten yürüdüğünü kendilerine ilettik. Bunun bir süreç gerektirdiğini belirterek ikinci ihale döneminde kendilerinin sendikalı olabileceğini ve bu çerçevede hak talep eden taraf olarak masaya oturabileceklerini aktardık. Hatta şunu söyleyebiliriz ki onları aşan bazı talepleri dahi onların gündemine getirdik.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ