Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gül'den sürpriz cemevi ziyareti!

        Muharrem ayı münasebetiyle kendisinin talebi üzerine gerçekleşen ziyarette, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'ün programında olmamasına karşın akşam saatlerinde cemevi ziyaretinde bulundu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi'ne gelişinde sevgi gösteresi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün içinde Cuma namazından sonra cemevini ziyaret etti.

        Yarım saat süren ziyaret çıkışında Gül, "Biliyorsunuz, Muharrem ayı içindeyiz. Mübarek günler rastlamış oldu. Cuma namazına nasıl gittiysem bugün de cemevini ziyaret etmekten gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.'' dedi. Memleketin, herkesin olduğunu anlattığını ifade eden Gül, ''Hepimiz birbirimize sevgi, saygı, muhabbet içinde olduğumuz sürece her şey çok daha güzel olacaktır dedim." şeklinde konuştu.

        "DEVLET OLARAK GÖREVİMİZ TALEPLERE KULAK VERMEK"

        Cemevinde görüşleri dinlediğini ve notlar aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Biliyorsunuz, Türkiye'de çok büyük bir değişik var. Anlayış değişikliği var. Birbirimizin sorunlarına kulak veriyoruz. Bunlar dinleniyor ve adım adım gerekenler yapılıyor. Sadece Alevi vatandaşlarımızın değil, Sünni vatandaşlarımızın da memleketimizin doğusunun da batısının da İzmir'in, Diyarbakır'ın, Kayseri'nin de sorunları var. Çeşitli talepleri var. Dolayısıyla bunların hepsine kulak vermek, bunların giderilmesi için uğraşmak da devlet olarak hepimizin görevidir. O açıdan çok memnun oldum, sağ olsunlar gayet güzel dualar da edildi." sözlerine yer verdi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben tekrar bütün vatandaşlarımın, özellikle Erzincan'da herkesin bu kadar büyük bir hoşgörü içinde birbirine saygı, sevgi içerisinde yaşıyor olmalarını çok anlamlı buluyorum." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ