Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşir Atalay: Fezlekeler görev suçu mu şahsi suçu mu ayrımı belli olmadığı için geri gönderildi

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bakanlar hakkındaki fezlekelerle ilgili konuştu. Atalay, "Görev suçu mu şahsi suçu mu ayrımı belli olmadığı için geri gönderildi." dedi.

        Atalay ayrıca Ak Parti'nin Şubat ayı oy oranının yüzde 48.5 olduğunu açıkladı.

        Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis'te şu anda 153 milletvekili ile ilgili 1037 fezlekenin bulunduğunu ifade etti.

        Bunlarının dağılımının AK Parti'den 59, CHP'den 47, MHP'dan 15, BDP'den 24, HDP'den 4, bağımsız 4 şeklinde olduğunu bildiren Atalay, Genel Başkanlar olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın 3, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18, Devlet Bahçeli için 3 fezlekesinin bulunduğunu bildirdi.

        Atalay, şunları söyledi:

        "En çok Kılıçdaroğlu hakkında fezleke var çünkü konuşmalarında çok hakaret ediyor. 'Ağzı bozuk Genel Başkan' demiştim. Eleştirirken kelimeleri şaşırıyor, o kadar ileri şeyler söylüyor ki... Dün 'benim tezkere çok çabuk geliyor' dedi. Bu tam bir yalan. 2011'in Aralık ayında İzmir'de bir konuşma yapıyor. Bu tezkereye konu olan konuşma o ve hakaret suçu. 'Benim tezkerem üç yıl sonra geldi' demiyor da 'çok çabuk geliyor' diyor. Bu apaçık yalandır. İnsan bir inceletir. Ben bilmediği kanaatinde değilim. Bugünlerde bakanların fezlekeleri var gündemde, onu istismar için yapıyor. 'Bunu içime sindiremiyorum, benimki çok çabuk geliyor, bakanların ki gelmiyor' diyor."

        Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün fezlekelerle ilgili genelgesinin olduğunu hatırlatan Atalay, eski bakanların görevleriyle ilgili dosyaların Meclis'e gönderildiğini ve bunları Meclis'in isteyeceğini söyledi. Sadece kişisel suçların Adalet Bakanlığı'na geldiğini belirten Atalay, gelen dosyaları Meclis'e gönderdiklerini ifade etti. Atalay, "Bizimki de postacılıktan ibarettir. Gelenleri buraya gönderiyoruz" diye konuştu.

        Atalay, "Son bakanların fezlekesi bize gelmedi ve onları görmedim. Orada şekli şarttan dolayı, kamu görevinden dolayı mı kişisel mi ihtilafından dolayı mı, ikisi karışık zannediyorum gönderilen dosyalarda, Adalet Bakanlığı onların aydınlığa kavuşturulması için gönderiyor" dedi.

        Bu fezlekelerin tamamlanmasının aylar aldığını belirten Atalay, "Seçim konuşması dolayısıyla fezlekenin yeni geldiğini görebiliyorsunuz" ifadesini kullandı.

        "MÜZAKERE BAKANLIĞI HAZIRLIĞIMIZ YOK

        Önceki gün BDP grup başkanvekilleriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Atalay, BDP'yi siyaset kurumu olarak çok önemli bir görevin içine dahil ettiklerini kaydetti.

        BDP'nin kurulduğundan beri en önemli görevlerden birisini yaptığını dile getiren Atalay, önceki gün de son gelişmeleri değerlendirdiklerini ve verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

        BDP'nin "Müzakere Bakanlığı" kurulmasına önerisine ilişkin bir soru üzerine Atalay, "Herkesin teklifi olur ama bizim o manada bir hazırlığımız yok. Başka da teklifleri var. Birbirini anlama, güven artması, karşılıklı diyaloglar, bunlar iyi yürüyor. Biz memnunuz. Onların kendi teklifleriyle ilgili çok yorum yapmam uygun olmaz" dedi.

        İmralı'ya gazetecilerin gitmesiyle ilgili bir hazırlığın olup olmadığı sorusuna Atalay, "Şu anda öyle bir kararımız yok" karşılığını verdi.

        Çözüm süreciyle ilgili bir başka soru üzerine Atalay, "Makul olanlar yapılarak yolumuza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

        "ŞU ANDA OYUMUZ 48,5"

        Kendilerinin aldatmak için kamuoyu araştırması yapmadıklarını, bunları da yayınlamadıklarını belirten Atalay, bizim 2011 seçiminden beri yüzde 50 bandımız var. Orada bir değişme yok. Bazen bir iki puan yukarı çıkar bazen aşağıya düşer. Şu anda yüzde 48,5. Şubat başında alana çıkılarak, yerel seçimlere ilişkin yapıldı" dedi. Atalay, şunları söyledi:

        "Başkaları da anket yapıyor. Başbakanımız Konda'nın araştırmasını açıkladı. Konda her ay araştırma yapar ama yayınlamaz. Konda'ya abone olanlar bunu görebilir. AK Parti de buna abone. Başbakan parti abone olduğu için oradan gelen veriyi o gün kullandı. Konda'da 'biz bir araştırma açıklamadık' diye açıklama yaptı. Bazıları 'biz bir araştırma yapmadık ve açıklamadık' gibi anladı. İşin aslı bu. Bir araştırma kurumu araştırmasını abone karşılığı veriyorsa bunun alenen açıklanmasını arzu etmeyebilir. Ama Başbakanımızın, bir çok kurumun araştırması olsa bile Konda'ya değer verdiği için bunu açıkladı."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ