Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Star ve Yeni Şafak gazeteleri, dinleme listesi başlığıyla 7 bin kişinin ismini yayınladı

        Star ve Yeni Şafak gazeteleri, dinleme listesi başlığıyla 7 bin kişinin ismini yayınladı. Her iki gazetenin iddiasına göre, dinleme talebini, özel yetkili savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen yaptı. İki savcının ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması adı altında, çok sayıda gazeteci, siyasetçi, hukukçu ve aktivisti dinlediği iddia edildi.

        Gazeteler, dinlemenin tam olarak hangi tarihler arasında yapıldığını yazmadı. Fakat bu faaliyetin 3 yıl boyunca sürdüğü belirtildi. Dinleme listesinde Ertuğrul Özkök’ten, Yusuf Ziya Cömert’e, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a kadar geniş bir yelpazede pek çok isim yer alıyor.

        Listede binlerce kişi sadece isimle dinlenirken, binlerce kişi de “x” şahıs olarak kodlanmış. Bu kişilerin açık kimliği belirtilmediği için kim olduğu bilinmiyor. Fakat araştırmalar sürüyor. Milletvekillerinin makam odalarındaki telefonlardan, parti genel merkezlerinden haber ajanslarına kadar birçok kurum da dinleme listesinde görülüyor.

        Savcı Adnan Çimen, geçtiğimiz günlerde HSYK kararnamesiyle özel yetkili savcılıktan alınmış, Büyükçekmece Adliyesi’ne atanmıştı. KCK soruşturmalarını yürüten Çimen, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını istemişti. Savcı Adem Özcan ise, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya görevden alınınca onun yerine atanmıştı. Savcı Adem Özcan, halen İstanbul'da görev yapıyor. Son HSYK kararnamesinde soruşturma savcılığı yetkileri alınmış, duruşma savcısı olarak görevlendirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ