Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLAR

        Kars’ta Mert Aydın’ı (9), tecavüz ettikten sonra iple boğup başını taşla ezerek öldüren katil zanlısı Aykut Balk (23), ifadesinde cinayetin ardından Mert için yapılan yürüyüşe katılıp ailesine başsağlığı dilemeye gittiğini söyledi. Balk, askerde 3 kişinin tecavüzüne uğradığını da anlattı.

        2

        ŞARLATAN DAVASI

        Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunun baş aktörlerinden İran asıllı işadamı Reza Zarrab, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de dava açtı.

        3

        MELİH GÖKÇEK BAŞBAKAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bir kez daha kazanan Melih Gökçek, 17 Aralık ile ilgili sessiz kaldığı eleştirilerine hak vererek, "Başbakanımız bana kırılmakta haklı. O dönemde kendisini yalnız bıraktım" dedi ve Erdoğan'dan özür diledi.

        4

        EMNİYETİ YIKAN ÖLÜM!

        Edirne'de bir eve tabancayla ateş ettikten sonra olay yerine gelen polis ekibine de ateş açarak 2 polisi yaralayıp kaçan şüpheli Özgür Çiçek'i yakalamak için saklandığı eve operasyon yapan timin başındaki Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı 45 yaşındaki Ertan Nezihi Turan, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Şüpheli ise suç aleti tabanca ile birlikte gözaltına alındı.

        5

        YERLİ CAMERON 29 YAŞINA GİRDİ

        Yerli Cameron Diaz olarak anılan Meral Kaplan, 29’uncu yaş gününü Gayrettepe’deki Sky Bar’da kutladı. Ünlü sunucu, eşi Erhan Kanioğlu ve yakın dostlarının katıldığı partide, Ebru Elver’in söylediği şarkılar eşliğinde eğlendi. Keyfi yerinde olan Kaplan, pastasını üfledikten sonra eşiyle kadeh tokuşturdu. Kaplan, eşinin doğum günü hediyesini açıklamadı

        6

        GÜLBEN'DEN CEVAP GELDİ

        Gülben Ergen, eski manken Ömer Seval’le aşk yaşadığı iddiasına yanıt verdi. Önceki gün yardımcısıyla Akmerkez’de alışveriş yaparken görüntülenen şarkıcı, dedikodularla ilgili sorular üzerine “Yok öyle bir şey yok” dedi, ardından ekledi: “Ben zaten bu konuya Twitter adresimden yanıt vermiştim.”

        7

        YASAĞI DELDİ

        İstabul Gelişim Üniversitesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Medya Ödül Töreni önceki akşam gerçekleşti. Törende en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Ceyda Ateş’in Uzun süredir bacağında yaşadığı damar genişleme problemi nedeniyle doktorlarının getirdiği topuklu ayakkabı yasağını deldiği göründü

        8

        NİJERYA'DA KORKUNÇ PATLAMA: 71 ÖLÜ

        Nijerya'nın başkenti Abuja'ya 8 kilometre uzaklıkta bulunan otobüs terminalinde çifte patlama meydana geldi. Patlamada 71 kişi hayatını kaybetti, 124 kişi ise yaralandı.

        9

        NOBEL İDDİALARINA AÇIKLAMA GELDİ

        Merkezi Norveç'te bulunan Nobel Enstitüsü'nden yapılan açıklamada tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 2014 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği yolunda çıkan haberlere dair, "Adaylar konusunda ne adayın kendisine, ne de aday gösteren kişi ve kuruluşlara bilgi veriliyor" denildi.

        10

        İTALYA'DA TÜP BEBEK SKANDALI

        İtalya’nın başkenti Roma’daki Sandro Pertini Hastanesi’nde tüp bebek skandalı yaşandı. İki çifte ait döllenmiş embriyoların karıştırıldığı iddiası üzerine tüp bebek işlemleri geçici olarak durduruldu.

        11

        CANAVAR ANNE

        ABD, Utah eyaletine bağlı Pleasant Grove kasabasında 39 yaşındaki Megan Huntsman adlı kadının son 10 yıl içinde doğurduğu 7 bebeğini öldürüp cesetlerini eski evinin garajında kutular içinde sakladığı haberi ile sarsıldı.

        12

        GALATASARAY'DAN DROGBA AÇIKLAMASI

        Galatasaray kulübünün internet sitesinde yayınlanan sağlık raporunda, Drogba'nın, Spor Toto Süper Lig'deki Sivasspor maçı öncesi son antrenmanda pubis bölgesinde ağrı hissettiği, daha önce bu bölgede fıtık nedeniyle ameliyat edildiği klinikte kontrolden geçeceği bildirildi.

        13

        FENERBAHÇE DIEGO'NUN PEŞİNDE

        Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Fenerbahçe'de yeni sezonun transfer çalışmaları başladı. Brezilya'da Hora gazetesinin editörlerinin iddiasına göre Fenerbahçe, Atletico Madrid'de kiralık olarak oynayan Diego Ribas'la büyük ölçüde anlaştı.Fenerbahçe'nin sezon başından beri istediği Brezilyalı yıldız için sarı lacivertli kulübün oyuncunun menajeriyle bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

        14

        MELO'DAN ASKER POZU

        Son olarak Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Emre oyundan atıldıktan sonra çıkardığı dil ile günlerce konuşulan Melo'dan yine gündem yaratacak bir paylaşım geldi. Felipe Melo resmi Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafta kardeşi ve bir arkadaşıyla birlikte asker selamı vererek altına da "Galatasaray'ın askerleriyiz" yazdı. Fotoğraf dakikalar içerisinde binin üzeirnde beğeni alırken sarı kırmızılı taraftarlar fotoğrafın altına sevgi mesajları bıraktı.

        15

        BEŞİKTAŞ'TAN HOLLANDA ATAĞI

        Transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, Hollanda ekibi Twente'nin iki yıldızı Dusan Tadic ile Quincy Promes’i takibe aldı. ‘10 numara’ pozisyonunda görev alan 25 yaşındaki Tadic, bu sezon Hollanda Ligi’nde 31 maçta 13 gol, 12 asistle şov yaptı. Quinc Promes ise sağ kanatta görev alıyor. O da Tadic gibi sezonun flaş isimlerinden... 29 maçta 11 gol, 8 asistle parıldayan Hollandalı henüz 22 yaşında.

        16

        Altın yine zirvede!

        Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden tırmanmaya başlaması "güvenli liman" alımlarında talebin artmasına neden oluyor. Altının ons fiyatı 1.329 dolarla son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

        17

        Yıldız'dan Kışanak'a sert yanıt!

        Basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın, "Diyarbakır'daki enerji kaynaklarına ilişkin pay istedikleri" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine,"Devlet hakkı içerisinde ayrı bir devlet hakkı söz konusu olmaz. Böyle bir şeye sıcak bakmamız mümkün değil" dedi.

        18

        Twitter yetkilileri garajdan girdi!

        Hükümetin temsilcilik açmasını ve Türkiye'de vergi mükellefi olmasını talep ettiği Twitter'ın yöneticileri, süreci değerlendirmek üzere Ankara'ya geldiler. Siyah renkli VIP panelvan araçla BTK'ya gelen Twitter yetkilileri, BTK başkanının talimatı üzerine protokol girişi yerine, garajdan alınarak başkanın bulunduğu 7. kata çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ