Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: Savcı bozuntusu kim oluyorsun sen

        HABERTURK.COM

        CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu 4 eski bakanın soruşturma önergelerinin görüşülmesi sırasında Meclis TV'nin yayın yapmamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Halk bunları öğrenmesin diye Meclis TV'ye sansür getirdiler. Halk niye öğrenmesin? Bunun sorumlusu kimse alınmasın TBMM'yi yöneten Cemil Çiçek'tir. Parlamentoyu halka kapatmak gibi kavram olabilir mi?" dedi.

        Kendisini sehven ifadeye çağıran savcıyı da sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir tetikçi savcı beni çağırmış. Ben gülüp geçtim. Merak ettiğim bu adamın hukuk diplomasını kim verdi? Bu adam gerçekten savcı mı? Ben Cumhuriyet savcılarını iyi tanırım. Bilal'in savcısı olduğu yerde o savcı olmaktan çıkar. Arkadaşlarım araştırmış kim şikayet etmiş diye. Hırsız şikayet etmiş. Deniz Feneri’ni hatırlıyorsunuz. Sonunda o savcıları çıkardılar. Burada da beni çıkaracağını sanıyor. Benim ifademi alacakmış bu savcı bozuntusu. Kim oluyorsun sen. Unutmasınlar bir cumhurriyet savcıları bir de Erdoğan savcıları var. Bir namuslu bir de namussuzluğunu yazan çizenler var. Bizi kendi yandaşları gibi ürkeceğimizi zannediyorlar " dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        17 ARALIK'IN BAŞLANGICI BU OLAYDIR

        Dün 17 Aralık sürecinin farklı noktasına tanık olduk. 17 Aralık nasıl başladı? Şunu bilin.12 Şubat 2007Kapıukule'de TIR yakalanır. 202 kilo eroin yakalanır. X-Ray cihazından saptanamaz ama bir köpek eroini yakalatıyor. Büyük rakam çıkınca olay araştırılıyor. Kapalıçarşı'da döviz bürosu ile bağlantısı saptanıyor. Yargıya müracaat ediliyor. Dinleme kayıtlarına başlanıyor. 17 Aralık sürecinin başlangıcı burasıdır. Döviz bürosunu çalıştıran İranlı işadamı. 18 Nisan 2013 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne 3 sayfalık rapor konuluyor. Aralık'a kadar tık yok. Bu arada Zarraf'da MİT tarafından izlendiği kaygısına kapılıp Muammer Güler'i arıyor. Ben seçim boyunca uyuyan vicdanlara seslendim. Bir ülkenin İçişleri Bakanı rüşvet aldı diye adamın önüne yatmaz. Bu sürecin böyle olacağını biliyoruz olay patladı kamuoyuna yansıdı.

        BUNUN SORUMLUSU CEMİL ÇİÇEK'TİR

        Dün parlamentoda ayrıntılı olarak görüşüldü. Ama önümüzdeki süreçte soruşturma komisyonlarında tamamı görüşülecek.Acı olan şu. Halk bunları öğrenmesin diye Meclis TV'ye sansür getirdiler. Halk niye öğrenmesin? Bunun sorumlusu kimse alınmasın TBMM'yi yöneten Cemil Çiçek'tir. Parlamentoyu halka kapatmak gibi kavram olabilir mi? İnternet üzerinden yayını engellemeye çalışıyorsunuz.

        TRT TARAFSIZ MI?

        Size YSK rakamlarını vereceğim. TRT ile ilgili. 22 Şubat-2 Mart arasında ekrana getirime partilerle ilgili haberler. AKP 13 saat 32 dakika, CHP 45 dakika, MHP 42 dakika, BDP 2 dakika. Tarafsızlığa bakın siz.

        15 Mart -21 Mart 2014 AKP 17 saat 36 dakika, CHP 1 Saat 1 dakika, MHP 1 saat tarafsızlığa bakın. Sansür ruhlarına işlemiş. Biz bunları söyleseydik bunlar muhalefet söyler derler. TRT tarafsız mı? İktidar borazanlığı yapıyor ama onun da hesabını soracağız.

        Bakanlar konuştular. Ben tüm yurttaşlar izlesin isterdim. TRT'yi eleştirdik ama 17 Aralık bize havuz medyasını öğretti.

        17 ARALIK İKİ ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

        17 Aralık süreci iki şeyi ortaya çıkardı. Birincisi bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu, ikincisi Ergenekon ve Balyoz davalarının nasıl fiyasko olduğunu iktidar tarafından dillendirilmesine tanık olduk. Yapılan tüm tutuklamalardan onun haberi var. Bu olaylar başladıktan sonra 13 kişi hayatını kaybetti. En son Murat Özenalp hayatını kaybetti. Bunların vicdanı var mı?Bu kadar laf edeceksin, haksızlık var diyeceksin, başbakanlık koltuğunda oturacaksın hiçbir şey yapmayacaksın.

        REZA ZARRAB NE KADAR VERGİ VERDİ

        Güzel bir şey yaptım. Zarrab'ın ortak olduğu şirketleri çıkarttım. Diyecekler nereden çıkarttın. Ama çıkarttım.

        Mart ayı vergi ayı listeye bakıyoruz. Bu iş adamları yok. Havuzcular da yok. Türgevciler de yok. Bunlardan biri de Reza Zarrab. Ne diyordu Türkiye’nin cari açığını ben kapattım diyordu. Listede adı var mı?

        Royal denizcilik 7 milyon.

        Royal Holding 360 lira

        Volgan Gıda 1 miylon 300 bin

        Safir Altın 1 milyon 900 bin lira.

        Kroyal mobilya 0 verdi

        Arca Otelcilik 0 vergi

        Havacılık şirketi 0 vergi.

        Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama vergi dairesinden ödeyeceklerinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine Erdoğan’a yatırıyorlar. Elden nakit cash.

        SAVCI BOZUNTUSU

        Bir tetikçi savcı beni çağırmış. Ben gülüp geçtim. Merak ettiğim bu adamın hukuk diplomasını kim verdi? Bu adam gerçekten savcı mı?

        Ben Cumhuriyet savcılarını iyi tanırım. Bilal'in savcısı olduğu yerde o savcı olmaktan çıkar. Arkadaşlarım araştırmış kim şikayet etmiş diye. Hırsız şikayet etmiş.

        Deniz Feneri’ni hatırlıyorsunuz. Sonunda o savcıları çıkardılar. Burada da beni çıkaracağını sanıyor. Benim ifademi alacakmış bu savcı bozuntusu. Kim oluyorsun sen. Unutmasınlar bir cumhuriyet savcıları bir de Erdoğan savcıları var. Bir namuslu bir de namussuzluğunu yazan çizenler var. Bizi kendi yandaşları gibi ürkeceğimizi zannediyorlar. Her CHP'li ödülsüz kahramandır, her CHP'li bedel ödemeye hazırdır, her CHP'li inandığı yoldan geri dönmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ