Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Twitter'dan Başbakan Erdoğan'a hakarete ceza: 1500 lira para cezası, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla ertelendi... Levent Pişkin

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanığa verilen 1500 liralık para cezası, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla ertelendi.

        İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Levent Pişkin ve 6 avukatı ile Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

        Duruşmada savunma yapan sanık Pişkin, Başbakan Erdoğan'a hakaret kastı bulunmadığını ifade ederek, "Kendimi de tarif ettiğim bir söz olan o sözü, Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret kastıyla söylemiş değilim. Bu sözü siyasi kimlik sıfatı nedeniyle söyledim. Çünkü Başbakan daha önce de Kürtlük konusunda, 'dört dörtlük Kürt olduğu ve Kürtlüğü çok iyi bildiği' tarzında sözler söylemişti. Hakaret kastım olamaz. Beraatimi istiyorum" dedi.

        Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız ise sanığın kullandığı ifadeyle hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

        Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Pişkin'i "hakaret" suçundan 1500 lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ