Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Etiler'deki evinde tabancayla başına ateş ederek intihar eden Kazancıoğlu Mobilya'nın eski hissedarı Sinan Kazancıoğlu (48), iş, sanat ve sosyete dünyasından isimlerin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

HABER-FOTOĞRAF: KADİR ECEVİT ÖZOĞLU-SEZAYİ ERKEN - CNA

Kazancıoğlu Mobilya'daki hisselerini 2001'de ortağına devreden ve 2003 yılında Büyük İskender'in Yunanistan'dan Hindistan'a kadar fethettiği yolu tek başına motosikletiyle giden motosiklet ve doğa sporları tutkunu Sinan Kazancıoğlu, yeni yılın ilk günü saat 12.30'da Etiler'deki evinde intihar etti. Tabancayla başına ateş ederek yaşamına son veren Kazancıoğlu için Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazı kılındı.

ACILI AİLEYİ DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden baba Osman, anne Güner Kazancıoglu ve kız kardeş Arzu Aslan gözyaşlarını tutamadı. Acılı aileyi yakınları yalnız bırakmazken, sürekli ağlayan anne ve kız kardeş güçlükle ayakta durabildi.  Törene, Kazancıoğlu'nun arkadaşları Nasuh Mahruki, Ahmet Utlu, Levent Baki, Atilla Saral, Kaya Çilingiroğlu, Esin Maraşlıoğlu ve  Serdar Bilgili'nin yanı sıra iş, sanat ve sosyete dünyasından çok sayıda isim katıldı.

NEXT TIME IN SPARTA

Arkadaşlarının "Spartalı Sinan" adını taktıkları Kazancıoğlu'nun tabutun yanına Emre isimli işadamı arkadaşı tarafından "Next time in Sparta - Emre" yazılı bir çiçek konuldu. Töreninin sonunda omuzlara alınan tabut cenaze aracına taşınırken, arkadaşının arkasından bakan Nasuh Mahruki, gözyaşlarına boğuldu. Kazancıoğlu, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene katılan yakın arkadaşları, dostlarının bu intiharına bir anlam veremediklerini söyledi.

SIRTINDA SPARTA DÖVMESİ VARDI

Nasuh Mahruki
Bu olacak bir şey değil. İntihar korkunç bir şey. Sinan, bildiğimiz Sinan'dı. Üç gün önce konuştuk, çok iyiydi. 2009'da neler yapacağını anlatıyordu. Hatta birlikte Bhutan Krallığı'na (Batısında ve güneyinde Hindistan'ın, kuzeyinde Çin'in yer aldığı ülke) gitme planları yapıyorduk. Sinan bizim Spartalımızdı. Çünkü Sinan, o kültüre, o askerlere, o duruşa çok saygılıydı. Hatta sırtında kılıçlı ve mızraklı Sparta dövmesi vardı.

DUYARLILIĞI BAŞINA BELA OLDU

Ahmet Utlu
Sinan'la çok yol arkadaşlığımız oldu. Motorla uzun yola çok çıktık. Söyleyecek bir şey bulamıyorum, Çok değerli, insan özellikleri olan biriydi. O duyarlılığı başına bela oldu diye düşünüyorum. En büyük ihtiyacı sevgiydi. Bildiğimiz bir sorunu da yoktu.

HER ŞEKİLDE AYAKTA KALAN BİR İNSANDI
 
Levent Baki
Çok iyi bir dostumdu. Çok şaşırdım. Genel ruh hali böyle bir şey yapmaya çok uzaktı. Dünyayı iyi tanıyan, her şekilde ayakta kalan bir insandı. Nasuh Mahruki ile onu ben tanıştırdım. Ondan sonra motorla birlikte çok yol arkadaşlığı yaptılar.

SON DÖNEMLERDE BODRUM'DA ANNESİYLE KALIYORDU

Atilla Saral
Motosiklet caimasında tanıdığım bir arkadaşımdı. Son dönemlerini Bodrum'da annesiyle birlikte geçirdiğini biliyorum. Doğayı seven, hayatın tadını çıkarmayı bilen bir insandı. Bu son yaptığına hiç anlam veremiyorum.

BİRLİKTE SPOR YAPARDIK

Kaya Çilingiroğlu
Çok sevdiğim, hayat dolu bir insandı. Birlikte spor yapardık, Bodrum'da da sık sık görüşürdük. En son bir ay önce görmüştüm. Çok üzgünüm.

ÖLÜM HABERİNİ 15 DAKİKA SONRA ALDIM
 
Korcan Karar
Çok değerli bir insandı. Beraber çok yola çıktık, çok dolaştık. Ölüm haberini 15 dakika sonra aldım, çok üzüldüm.

RUHUMUN USTASI, KADERİMİN KAPTANIYIM
Facebook’taki sayfasında kendisini "ruhumun ustası, kaderimin kaptanıyım" diye tanımlayan Sinan Kazancıoğlu, motosiklet tutkunuydu. Nasuh Mahruki ve Selim Tansal’la 2004’te bir ay boyunca Kuzey Hindistan'ı boydan boya geçen, iki arkadaşıyla İskoçya’da bir hafta boyunca 250 kilometre at üstünde seyahat eden Sinan Kazancıoğlu, doğa tutkunu bir maceracıydı.

Küçük yaşlardan itibaren kar ve su kayağı, binicilik ve dalış sporlarıyla uğraşan Kazancıoğlu, "Karşımda başkasıyla mücadele etmek yerine kendimle ve doğayla mücadele etmek, her zaman daha riskli ve daha heyecan verici olmuştur benim için" diyordu. At binmeye 9 yaşında başlayan Kazancıoğlu 1979 ile 1987 yılları arasında California Sacramento State Üniversitesi ve San Francisco Lincoln Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Türkiye’ye döndükten sonra büro ve ev mobilyası üzerine kendi şirketinde 2001 yılına kadar çalıştı. 2001’de şirketi ortağına devrederek iş hayatına ara verdi. Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak arkeolojik eser koleksiyonerliği yaptı.

BAKMADAN GEÇME