Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Perşembe günkü olağan görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, emniyet müdürleriyle ilgili kararnameyi Köşk’e gönderdiği öğrenildi.

Kararnameye ilişkin başkent kulislerinde yayılan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın Genel Müdür Yardımcısı yapıldığı, yerine ise Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in görevlendirildiği iddia edildi. Başbakanlığa yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Köşk’e gönderildiği öğrenilen kararnamede, İzmir Valisi Oğuz Kan Köksal’ın Emniyet Genel Müdürü olarak atandığı bildirildi. Kararnamede İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın yer almadığı ifade edilirken Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın Terör, Asayiş, Yabancılar, Güvenlik gibi kritik dairelerden sorumlu ve kısa süre sonra yaş haddinden emekli olacak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er’in yerine atandığı ifade edildi.

Ercüment Yılmaz’dan boşalan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ise yine bu ilde Terör ve İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı yapmış olan Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in atandığı kaydedildi.

Yılmaz’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden genel müdür yardımcılığına kaydırılması ve Ankara’ya Özdemir’in atanması kulislerde “sürpriz karar” olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı’ndaki kararnamenin, hazırlanması sırasında Sezer’in onayının alındığı yönündeki duyumlar da kulisleri dalgalandırdı.
Kulislerde herhangi bir isim üzende durulmamasına karşın Trabzon’a yönelik atama ise merakla bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME