Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Galatasaray kendi içinde bölünmeye doğru hızla ilerlerken, Trabzonspor maçında tribünlere yansıyan görüntü camiada bomba etkisi yarattı. Sarı-kırmızılılarda dün alınan galibiyet değil, yaşanan bölünme sinyalleri tartışıldı. Galatasaray Divan Kurulu bu hafta yapacağı olağan toplantıda konuyu gündeme getirecek ve yönetimi sert bir şekilde uyaracak.

Tribünlere yansıyan görüntü, yönetim içerisindeki krizin dışarıya yansımasıydı. Taraftarın, liselilere gösterdiği tepkinin ardından yaşanan iç hesaplaşma tüm camiayı büyük sıkıntıya soktu. Üstelik ne Başkan Özhan Canaydın, ne de Adnan Polat bu konu hakkında tek açıklama yapmadı. Ayrıca Trabzonspor maçında Adnan Polat'ın uzun zamandır ilk kez Şeref Tribünü'nde bulunan Canaydın'dan uzak kalması ve kendi ekibi ile birlikte farklı bir köşede oturması dikkat çekti. Aslında açıkça görülen bu küskün görüntünün nedenleri de çok gizli değil. Başkan'ın maçtan iki gün önce D spor'da seçimi kendisine Adnan Polat'ın kazandırmadığını açıklaması fitili ateşledi.

Gözler Üstünel'de

Bu olayın ardından bir gün sonra taraftarın organize şekilde çok sayıda pankart açması komplo teorilerinin ortaya çıkmasına da neden oldu. Bir süre önce yine tribünlere asılan "İçimizden biri Haldun Üstünel" pankartının ardından pazar günü de "Dışımızdan biri Özhan Canaydın" diye pankart açılınca, gözler yönetici Üstünel'e çevrildi. Üstünel'in Adnan Polat ile yakınlığı da bilinince, tribün operasyonunun bu ikili tarafından yapıldığı iddia edildi.

Takıma destek

Ancak Üstünel bu suçlamaya kesinlikle karşı çıkarken, "Ben bir Galatasaraylıyım. Böyle bir şeyi nasıl yaparım? Bu kulübün parçalanmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var" çıkışında bulundu. Yine de gözden kaçmayan bir gerçek var; Özhan Canaydın son derece rahatsız olduğu bu gelişmeleri Adnan Polat'ın aleyhine kullanma şansını yakaladı.
Bu arada taraftarlar da tepkilerini lig sonuna kadar sürdürme kararı aldılar. Kayseri Erciyes maçı için şimdiden kollarını sıvayan taraftarlar yeni pankartlar hazırlıyorlar. Ultraslan'ın liderliğindeki protestonun Özhan Canaydın görevi bırakıncaya kadar süreceği belirtildi. Ultraslan, tepkinin sadece yönetim düzeyinde olduğunu, takıma ise tam desteğin süreceğini bildirmesi de dikkat çekti. Ayrıca pazar günü maçtan önce bu pankartların açılacağını öğrenen yöneticilerin, polisten müdahale etmesini istediği, ancak emniyetin protestoyu önleyemediği de ifade edildi.

Toplantı günü


Yönetim de yer alan iki liseli yönetici; Şükrü Ergun ile Celal Gürcan olayların nedeninin kendileri olmadığını belirttiler. Ergun oldukça ilginç bir ifade kullanırken, "Taraftarın bu şekilde kullanılmasına anlam veremiyorum" yorumunu yaptı. Ergun "Böyle bir çekişmeyi kullananlar var. Ve taraftar da buna alet oluyor. Yönetim kurulunda liseli olmayan yönetici daha fazla. Ayrıca biz neyi paylaşamıyoruz bir türlü anlayamıyorum" diye devam etti.
Yönetimin bugün yapılacak toplantısında tüm kartların açılması da bekleniyor. Başkan Özhan Canaydın'ın pankartların açıklamasını beklemesi, Adnan Polat'ın da huzursuz olması yüzünden, sorunu kimin masaya yatıracağı ise bilinmiyor. Diğer yöneticilerin de, "Bu böyle gitmez. Herkes derdini oturup konuşmalı. Arkadan konuşup, medya ile mesaj göndermek bize yakışmıyor. Bu işi çözelim" diye iki taraflı baskı yaptığı bildiriliyor.

Araları açıldı!

Galatasaray'ın, Trabzonspor ile oynadığı maçta çekilen bu fotoğraf, Başkan Özhan Canaydın ile yardımcısı Adnan Polat arasında esmeye başlayan soğuk rüzgârları adeta belgeledi. Canaydın'ın geçtiğimiz hafta arası yaptığı, "Adnan Polat, 2002 seçimlerinde Mehmet Cansun'un listesindeydi. O zaman ben, Galatasaray tarihinin en büyük oyunu alarak seçildim. Galatasaray'da şahısların seçim kazandırma gücü yoktur, başkan önemlidir" açıklaması ikilinin arasını açtı. Sezon başından bu yana Ali Sami Yen'deki maçları şeref tribününde Başkan Canaydın'la birlikte izleyen Adnan Polat, pazar akşamı protokolde değil; Adnan Sezgin, Fatih Gökşen, Haldun Üstünel ve Tunca Hazinedaroğlu'nun yanında yer aldı. Bu arada Başkan Canaydın'ın dün gece muhalif kongre üyeleri ile bir araya gelip yemek yemesi dikkat çekti.


Florya'ya huzur geldi

Trabzonspor'u yenerek rahat bir nefes alan Galatasaray dün yaptığı antrenmanda Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Gerets yönetimindeki idmanda uzun süredir yüzleri gülmeyen futbolcuların neşeli oldukları gözlendi.
Trabzon'a karşı 90 dakika forma giyenler koşuyla yetindi, diğer oyuncular ise şut çalışmasından sonra çift kale maç yaptı. Sakatlıkları düzelen Okan, Tolga ve Cihan takımla çalışırken, dizinde ağrısı bulunan Hakan Şükür tedavi oldu.
Gerets idmandan sonra Ümit Karan ve Hasan Kabze'ye kanat ortalarıyla gol çalışmaları yaptırdı. Bu arada sanatçı Coşkun Sabah ile birlikte Florya'ya gelen engelli Gülçin Erbiş, idmandan sonra sarı - kırmızılı futbolcularla tanıştı.

Talihsiz Sabri!

Galatasaray'ın genç oyuncusu Sabri'nin şanssızlıklar yakasını bırakmıyor. Sarı-kırmızılı takımın üç yıl önce İspanya'nın Villarreal takımına deplasmanda 3-0 yenildiği maçta 55 numaralı forma ile sahaya çıkan ancak adı yanlışlıkla "Sarbi" yazılan yıldız futbolcu sadece Milliyet'in dikkatini çekmiş ve o manşete taşınmıştı. O dönemden bu yana futbolunu daha da ilerleten ve takımın vazgeçilmezleri arasına giren Sabri, Trabzonspor karşılaşmasında da talihsizlik yaşadı. Sabri dışında tüm oyuncuların göğsünde sağda Galatasaray logosu, solda ise ay - yıldız vardı. Ancak Sabri'nin hem sağ, hem de sol göğsünde ay - yıldız bulunuyordu.

Halil ÖZER-Milliyet

BAKMADAN GEÇME