Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Fırat Doğruloğlu, Haneler’de yaptığı Kadir İnanır taklidiyle bir anda herkesin dikkatini çekti. Herkes şu günlerde Yaban karakterini konuşuyor,  videoları internette tıklanma rekoru kırıyor. O da bu şöhretin tadını çıkarıyor. Hep çapkın biri olduğunu söyleyen Doğruloğlu, sadık kalacağı bir kadın arıyor

GAZETE HABERTÜRK-HT MAGAZİN- Röportaj: Oya DOĞAN / Fotoğraflar: Serkan ŞENTÜRK

Fırat Doğruloğlu’nu 'Yarım Elma' dizisinde canlandırdığı Kuzey karakteriyle tanıdık. Yakışıklı, romantik, ideal erkek tiplemesiyle bir anda kadınların gönlünü fethetti. Ardından pek çok dizide rol almasına rağmen şöhretle 'Haneler’de canlandırdığı Yaban tiplemesiyle tanıştı. Kadir İnanır’ı taklit etmeye başladığında kendisine kızacağından korkan Doğruloğlu, yakında İnanır’ın elini öpmeye gideceğini söylüyor. Okul yıllarında arabesk müzik dinlediğini, şiddetin ve fakirliğin yaşandığı bir semtte büyüdüğünü anlatan Doğruloğlu’yla Yaban’ı bahane ederek buluşup Fırat’ı konuştuk.

Çocukken pilot olmak istiyormuşsunuz. Ardından ekonomi eğitimi alıp oyuncu olmuşsunuz…

Ben çocukken balkondan düştüm ve kaburga kemiğimde bir yamukluk oldu. O nedenle pilotluk hayalim o yaşlarda bitti. Lise yıllarında tiyatroyla tanıştım. İskenderun’da büyüdüğüm için oyunculuğu İstanbul’da nasıl yapacağımı bilmiyordum. O nedenle hocalarımın “Tiyatro yaz” demesine rağmen ekonomi tercihi yaptım üniversitede. Çünkü lüks bir hayatım olmasını istiyordum. Lüksten kastım ayın sonunu düşünmeden evimi geçindirebilmekti. Ama İstanbul’a gelince fikrim değişti.

Fikriniz ne değiştirdi?

İskenderun’un Dumlupınar Mahallesi’nde büyüdüm. Orada çok renkli tipler yaşardı. Ekonomik zorlukların yaşandığı, şiddetin kol gezdiği bir yerdi. İstanbul’a gelince bir yandan okula gittim, diğer yandan da tiyatroya devam ettim. Bizim piyasadan insanlara “merhaba” deme şansım odu.

Şiddetin kol gezdiği mahallede siz nasıl biriydiniz?

Müzik dinlemeye arabeskle başladım. Ekonomik koşulları daha iyi olan çocukların okuduğu bir okula gitmeye başlayınca rock, caz dinlemeye başladım. Vizyonum gelişti. Ama Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Takın Akan gibi isimler rol modelimizdi.

İNANIR'IN ELİNİ ÖPECEĞİM

Daha önce de tanınıyordunuz ama asıl şöhreti Kadir İnanır’ı taklit ettiğiniz 'Yaban’la yakaladınız. Bu geç gelen bir şöhret miydi?

Şöhret olmak için hiç acelem yoktu. Kendimden çok emin görünmeme rağmen, aslında emin değildim. Farklı rollerde oynayarak neye sahip olduğumu insanlara göstermek istiyordum. Bunu da başardım. Benim elim yüzüm düzgün olduğu için salon tipi, ideal erkek olarak algılanıyorum.

Kendinizi bir dizinin jönü olarak görüyor musunuz?

Ukalalık olarak algılanmasın ama tabii ki ben bir dram dizisinde başrol oynayabilecek biriyim.

Yaban karakteri nasıl doğdu?

Ben Türk filmlerinin taklidini yapardım. Senaristlerimiz Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı ormanlık yerde kaybolan bir çiftin hikâyesini anlatan bir skeç yazmış. Skecin sonunda Yaban adında biri çıkıp yolu tarif ediyordu ve bunu benim oynamamı istemişler. O skeci çekerken biz kendi aramızda çok eğlendik. Herkes kameranın arkasına dizilip izlemeye başladı. Kameramanlar gülmekten işlerini yapamadılar. Bunu senaristlerimize ilettik ve Yaban bir anda halkın da ilgisini çekti.

Aslında Kadir İnanır’ı taklit ediyorsunuz. Onun gibi sert bir karakteri komediye dönüştürmek sizi ürkütmedi mi?

Açıkçası ürktüm. Arar ve kızar zannettim ama aramadı. Sonra Kadir İnanır’ın Komiser Şekspir filminde Pamuk Prensesi, Bonus reklamında oynadığı aklıma geldi. Demek ki ılımlı ve hoşgörülü bir insan diye düşündüm. Yakında elini öpmeye gideceğim.

KADINLARI ÇOK SEVİYORUM

Şöhret sizi ne kadar etkiledi?

Zaten bu duruma Yarım Elma’dan beri alışkındım. Ben göğsümü gere gere yürümediğim için rahatım. Şöhret bizim işin kaçınılmaz sonu. Ama başarılarımla bunu edindiğim için mutluyum. Biraz utangaç biri olmama rağmen çok rahatsız olmuyorum. Genelde fotoğraf çektirenler, imza isteyenler ve asılanlar oluyor.

Asılma nasıl gerçekleşiyor?

Televizyonda görünen biriysen, yakışıklı bir adamsan sana asılanlar oluyor. Gerçi ben lise yıllarımdan beri popüler biriydim. (Gülüyor) Kadınları çok seviyorum ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Şöhret benimle tanışmadan önce de çapkın bir adamdım. Yengeç burcuyum ve kendi eşimi bulana kadar bütün deliklere girer, çıkarım. Sadık olabileceğim bir kadın arıyorum. Aradığımı bulamadığım için çapkınlık yapıyorum.

Ne aradığınızı biliyor musunuz?

Şefkat, tutku, sadakat, sıcak ve seviyeli bir kadın. Her erkek biraz kadınlarda annesini arar. Bana annelik yapacak bir sevgili arıyorum.


UĞUR YÜCEL’E HAYRANIM

Fırat Doğruloğlu’na “Hayatınız bir film olsa hangi film olmasını isterdiniz?” diye sordum. O da “Çok kazık bir soru” diyerek düşünmeye başladı. Ardından da “Selvi Boylum Al Yazmalım’ı çok severim. Ama Uğur Yücel’in oynadığı Muhsin Bey filminde rol almayı deli gibi isterdim. Çünkü ben arabesk söylerim. Günümüzde böyle bir iş gelse seve seve oynarım. Uğur Yücel’e o kadar hayranım ki, tek derdim ona gidip oyunculuğumu göstermekti. Alacakaranlık’ta psikopat bir komiseri oynadım. Onunla çalıştığım için çok mutluyum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME