Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Demokratik Açılıma ilişkin eleştirileri yersiz bularak, "Son dönemde 63 hava operasyonu, 34 hava harekatı ve binin üzerinde sorti yapılmıştır.

Buda terörle mücadelenin zaafa uğramadan devam ettiğini göstermektedir" dedi. Demokratik açılımın terörle mücadeleyi sekteye uğrattığı yönündeki sözlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bakan Atalay, sınır ötesi operasyon tezkeresinin de yenilendiğini hatırlattı. Terör sorunun çözümüne yönelik kararlı adımların atılmasında geç kalındığının vurgulayan Atalay, "Zamanında el atılsaydı bu sorun bu kadar kökleşmezdi. Yaptırmış olduğum çalışmalarda son 25 yılda etnik kimliğin güçlendiği yönünde tespitlerimiz oldu. Şefkat dili konuşalım. Birbirimizi anlayalım" şeklinde konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi Şırnak ve Manisa Valileri'nin AK Parti Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin de konuşan Atalay, "Gerekli soruşturmayı yaptırdık. İllerinin yatırımları için gelmişler" diyerek kendisinin de olayı tasvip etmediğini söyledi. Habur'da mahkeme kurulup savcıların görevlendirilmesi ile yapılan eleştirileri de insafsızca bulan Bakan Atalay, Diyarbakır Valiliği'nin Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Güvenlik önlemleri açısından Habur'da işlemlerin yapılması uygundur" yönünde yazısının bulunduğunu söyleyerek, "Başsavcılık üç özel yetkili savcı görevlendirdi. Hakim görevlendirilmedi. O yerin nöbetçi savcısı baktı. Pişmanlıktan yararlanılmadı iddiaları ise gerçek değil. Bazı şeylerde gizlilik kararı var" dedi. Bakan Atalay'ın soruları cevaplamasının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı bütçesi kabul edildi.

ANKA

BAKMADAN GEÇME