Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Tam ismi Melanie Jayne Chisholm olan Mel C, 12 Ocak 1974'te Liverpool'da doğdu. Mel C veya "Sporty Spice" adları onun severek kullandığı beş takma isimden sadece ikisi. Aslında bir balerin olan Mel C, 1995 yılında Spice Girls'e katıldı. Dans ve şarkıcılık alanlarındaki becerisiyle Spice Girls'ün en yetenekli elemanı olarak gösterildi. Spice Girls'ün ertesi yıl "Wannabe" adlı şarkısıyla başlayan fırtınası uzun süre dinmedi. Grup dünya çapında toplam 38 milyon kopya albüm sattı. Spice Girls'ü konu alan bir film bile çekildi. Topluluk dünya müzik ve magazin medyasının merkezi oldu.

İŞTE MELANİE C'NİN YENİ KLİBİ


Mel C, 1999'da daha önce gruptan Geri Halliwell'in yaptığı gibi "Northern Star" adlı bir solo albüm çıkardı. Albümüyle önemli bir başarı elde eden Mel C'nin özellikle "Never Be the Same Again" ve "I Turn to You" adlı şarkıları çok beğenilerek, uzun süre listelerde kaldı.

Mel C'nin bu başarısı hiç de tesadüf değildi aslında... Northern Star albümü için müzik piyasanın kabiliyetli isimleri seferber oldu. Albümün prodüktörlüğünü Beastie Boys ve Red Hot Chili Peppers ile yaptığı iyi albümlerle tanınan Rick Rubin üstlendi. Ayrıca William Orbit, Bryan Adams'ın dışında Mariah Carey'in söz yazarı ve prodüktörü Rhett Lawrence albüme katkıda bulundu. "Never Be the Same Again" adlı şarkıda TLC'den Lisa Left Eye vokal yaptı.

Mel C'nin kendi albüm dışında Kanadalı rock şarkıcısı Bryan Adams'ın son çalışması olan "A Day Like Today" deki "When You're Done" adlı şarkısına düet yapmış olması da popülaritesini artırmasında etkili oldu. Mel C, 2000 yılında gruptan tamamen ayrıldığını açıklasa da kısa süre sonra fikrini değiştirerek Spice Girls'ün son albümünde yer aldı.

BAKMADAN GEÇME