Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
MTV Türkiye'nin patronu Esra Oflaz Güvenkaya, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan’ın kliplerinin yayınlanmayacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Güvenkaya, “Sanatçılarımızın yaşlarından dolayı kliplerinin yayınlanmayacağına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Güvenkaya sözlerine şöyle devam etti, "Kaldı ki, Sezen Aksu’nun Ceza ile yaptığı düeti MTV Türkiyede yayınlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi MTV Türkiye’yi kurarken ana hedefimiz kaliteden taviz vermemek ve MTV çizgisini devam ettirmekti. Klip seçerken en önemli kriterimiz MTV’nin global yayın politikasına uygun olması. Burada dikkate aldığımız müziğin tınısı, yüksek mastering kalitesi ve klibin görsel kalitesidir. MTV’nin global politikası çağdaş müziğe ve müzisyenlere yer vermek, yeni ve genç sanatçılara, çizgi üstü ve alternatif müziklere de destek vermektir. Bu politikayı MTV ailesinin 72. üyesi olarak bizler de devam ettireceğiz. Ancak bu demek değildir ki MTV Türkiye’de asla belli yaşın üstündeki sanatçılar yer bulamayacak. Mustafa Sandal’ın MTV Avrupa’da yayınlanan World Chart’da yer alması ve MTV Türkiye’de yer almaması konusuna gelince. World Chart MTV Avrupa kanalında spesifik bir programdır. World Chart’a giren klipler, bazı ülkelerdeki albüm satışları ve popülerlik durumuna göre belirlenmektedir. MTV Türkiye ise başlı başına, MTV’nin global politikasına uygun olarak yayın yapan bir lokal kanaldır. Mustafa Sandal klibi, henüz MTV Türkiye’de yayınlanmamakta, ama altını çizerek tekrar söylemek istiyorum bu hiçbir zaman yayınlanmayacak anlamına gelmiyor. Her proje tek tek değerlendiriliyor." 

30 yaş üstü için ne dediler?

Athena Gökhan: 36 yaşındayız. Nasıl olacak bizi o zaman almayacaklar mı ? Müzik konusunda yasak çok komik bir durum. Müzik olmalıdır. Frank Sinatra ölene kadar müzik söylemiştir ve dünya televizyonlarında kimse yasaklamamıştır. Müzik her türlü olmalıdır. Nasıl olacaksa olsun. Bizler sadece müzik yapıyoruz. Yarın biz de 36-37 yaşına gelince yasaklarlar herhalde.

Sertab Erener: Bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. MTV'nin mutlaka dünya genel politikası kendi duruşlarının olduğuna inanıyorum. Sanırım onların kendi politikası. Dünyada bu müzik politikadır. Onun için ben hiçbir şey söylemek istemiyorum.

Teoman: MTV kendi kuralını kendi koyar. O yaş grubundaki insanların hepsi başarılı oldukları için onların hiçbir kanala ihtiyacı yok. O uygulamanın kimseye zararı olmaz. Ama bana göre hiçbir kuralın olmaması gerekir.

HÜRRİYET

BAKMADAN GEÇME