Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hafızayı güçlendiren besinler nelerdir?
        1

        Unutkanlığın birçok farklı nedeni olabilir, bu nedenle öncelikle unutkanlığın hangi nedenleren ötürü oluştuğunu anlamak büyük önem taşıyor. Öte yandan beslenme düzenine eklenen bazı besinler de hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

        2

        Uzman Diyetisyen Mazlum Tan, hafızayı güçlendiren yiyecekleri anlattı.

        3

        Omega 3 (Balık): Beyin fonksiyonlarında Omega 3 önemli bir yere sahiptir. Beyin fonksiyonlarının daha verimli çalışmasına fayda sağlar. Özellikle Omega 3 bakımından zengin olan somondur.Bunun yanı sıra uskumru, hamsi, sardalye , ringa balığı, ceviz, semizotu ve keten tohumudur.

        4

        Yaban mersini: Beyini serbest radikal hasarından korumada rol oynar. İçeriğinde bulunan antosiyanin adı verilen güçlü antioksidan maddesi sayesinde Alzheimer ve bunamaya karşı faydalıdır.

        5

        Bitter çikolata: Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesi için endorfin salınımını fazlalaştırır. Yüksek kakao içeriğine sahip birkaç bitter karesi güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır.

        6

        Yumurta: İçeriğinde bulunan A, B, B12 ve D vitamini açısından zengindir. Bu sayede hafızanın güç kazanmasına yardımcı olur.

        7

        Kuruyemiş ve tohumlar: Ruh halini olumlu yönde etkilerler. Kabak ve ayçekirdeği kognitif fonksiyonları arttırırlar. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında rahatlamaya yarar sağlar.

        8

        Kırmızı lahana: Beyinde hücre hasarını azaltmak ve ayrıca uzun süreli hafızayı canlandırmak için gerekli polifenolleri (fisetin) içerir, bu Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır. Kırmızı soğanda bir seçenektir.

        9

        Ispanak: E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, B grubu vitaminler ve folat içerir. Hafızayı güçlendirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ