Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Haftanın melodileri! Aleyna Tilki, Gökcan Sanlıman, Ezgi Aktan...
        1

        'HAPPY MACHINE'DE YER ALAN TEK TÜRK ŞARKICI!

        Genç şarkıcı Aleyna Tilki, dünyanın en önemli müzik şirketlerinden Warner Music'le yurt dışı çalışmaları için anlaşmasının ardından yeni şarkısı "Real Love"ı yayınlandı.

        Dilon Francis'in geçtiğimiz haftalarda Beyond Wonderland festivali sahnesinde seyirci ile paylaştığı ve o geceden beri dünyanın her yerinden birçok müzikseverin merakla beklediği 'Real Love' adlı şarkı, ünlü şarkıcının adını yurt dışında duyurduğu şarkısı oldu.

        Aleyna Tilki, büyük bir üne sahip olan Dillon Francis'in house /pop ağırlıklı çıkan 8 şarkılık "Happy Machine" albümünde yer alan tek Türk şarkıcı oldu.

        2

        İLK ŞARKI EMRE'DEN

        Erken yaşta hayatını kaybeden Onur Can Özcan anısına hazırlanan “Söz Müzik Onur Can Özcan” albümünün ilk şarkısı çıktı. Emre Aydın’ın yorumladığı “Hırka”, dijital platformlarda yayınlandı. Düzenlemesini Çağatay Şen’in yaptığı şarkının klibi Kenan Haliloğlu yönetmen-liğinde çekildi. Klip, kasım ayında yayınlanacak.

        3

        'BİR DOKUN BİN AŞK İŞİT' KLİPLENDİ

        Gökcan Sanlıman, 'Loş Bir Sokakta' isimli dördüncü stüdyo albümünü, dinleyicilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Müziğinde kendi yaşanmış hikayelerini günümüzün popüler janralarıyla ustalıkla anlatan Gökcan Sanlıman'ın ilk şarkısı 'Bir Dokun Bin Aşk İşit', 1 Ekim tarihinde klibi ile birlikte müzikseverlerle buluştu.

        Rock müziğin birçok formunu içinde barındıran albüm, yapı itibariyle tek bir ilişkinin evreleri modern ve cesur biçimde farklı bakış açıları ile ele alıyor. Sound açısından renkli ve duygusal çeşitliliklerle zenginleşen albüm, gerek anlatım, gerek altyapı olarak alaylı ve melankolik ögeleri barındırıyor. Gökcan Sanlıman, melodilerinde ise aynı doğrultuda bazen yırtıcı bazen uysal bir duruş sergiliyor.

        4

        BATU AKDENİZ VE PAMELA'DAN 'BAŞKA BİR GÜN'

        Alternatif müziğin Türkiye'deki önemli temsilcilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Batu Akdeniz, Pamela'nın sesiyle konuk olduğu yeni şarkısı 'Başka Bir Gün'ü tüm dijital platformlarda yayınladı.

        "Başka Bir Gün", uzun bir süre boyunca büyük aşkını aramış ve sonunda bulduğuna inanan aşığımızın reddedilişini, onun kendi ağzından anlatıyor.

        5

        ŞİİRLERİNDEN ŞARKILARLA; DAĞLARCA

        Banu Kanıbelli, büyük ozanımız Fazıl Hüsnü Dağlarca ile hayattayken tanışıp, kendisinin de teşviğiyle şiirlerinden yaptığı besteleri, 9 şarkılık bir "Dağlarca" albümü olarak dinleyenlerle buluşturuyor.

        Kanıbelli, "Dağlarca" albüm projesi ile ilgili, "İlk dönemlerde Dağlarca'nın şiiriyle yaptığım deneysel bir çalışmaydı. 2008'de aramızdan ayrılmasının ardından, onun eserleriyle yaşamasına, müzikte üzerime düşen olarak bakıyorum. Bu nedenle şiirleri üzerine yeniden çalışıp, müzikal bir bütün oluşturma gayretim devam etmiş ve bu proje ortaya çıkmıştır. Amacım Dağlarca'nın eşsiz mirasını bir anlamda müzikle yorumlamak ve şiirleriyle buluşmuş müzikal bir çalışmanın kültür sanat yaşamımızın parçası olmasıdır. Müziğin ev sahipliğinde daha fazla okurun Dağlarca'yla tanışacak ya da yeniden karşılaşacak olması beni ayrıca mutlu ediyor." diyor.

        6

        EZGİ AKTAN'DAN 'DENİZE ÇIKAN'

        Sanatçı Ezgi Aktan, 'Denize Çıkan' isimli EP'sinde hem yorumu hem kendine has şarkı yazarlığıyla kulaklarımıza tatlı bir meltem esintisi getiriyor.

        Dört şarkıdan oluşan EP'de sözü-müziği kendisine ait olan 3 şarkının yanında bir de değerli müzik grubu Mavi Işıklar'ın 1968'de çıkardığı ve döneme damgasını vuran şarkısı 'İyi Düşün Taşın'ın 9-8'lik düzenlenmiş, çok eğlenceli bir versiyonu da mevcut.

        7

        MÜZİKAL KARİYERİNE 'KENDİMİ UNUTTUM' İLE DEVAM EDİYOR

        "M.", "Dediğim Gibi", "Bitti" ve "Dertler" gibi şarkılarıyla müzikseverlerin dikkatini çeken Anıl Emre Daldal; sözü, müziği, mix & masteringi kendisine ait olan yepyeni şarkısı "Kendimi Unuttum" ile üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. Daldal, klip çekimleri için Bilal Aydın yönetmenliğinde kamera karşısına geçti.

        "Kendimi Unuttum", tüm dijital müzik mağazalarında yerini aldı.

        8

        'HERKES ÖLDÜRÜR SEVDİĞİNİ!'

        MERLYN grubunun "Herkes Öldürür Sevdiğini" isimli yeni teklisi tüm dijital platformlarda yerini aldı.

        "Herkes Öldürür Sevdiğini" şarkısının video klibi 3 Ekim'de, YouTube üzerinden yayına girdi. Video klibin yapımı Gökçe Pehlivanoğlu, teklinin kapak tasarımı ise Tan Tolga Demirci'ye ait.

        9

        UĞUR ETİLER'DEN 'YAKTIN GEMİLERİ'

        Popüler müziğin modern ve renkli isimlerinden Uğur Etiler, yayımladığı 'Yaktım Gemileri', 'Biraz Zor', 'Zırdeli', 'Geçmişe Özlem' gibi geniş kitlelere ulaşan şarkılarından sonra ilk albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. On şarkıdan oluşan 'Sekiz' albümde yer alan tüm şarkıların söz ve müzikleri Uğur Etiler imzasını taşıyor.

        10

        'PSİKOLOJİN BOZUK' İLE MÜZİK DÜNYASINA GİRİŞ YAPTI

        Sezin Aday da söz ve müziği kendisine, düzenlemesi Arda Uyar ve Umut Özgür Başkapan'a ait olan ilk single'ı "Psikolojin Bozuk" ile müzik dünyasına adımını atmanın heyecanını yaşıyor.

        11

        BEKLENEN ALBÜMÜNÜ PAYLAŞTI

        Türkçe rap sahnesinde yaptığı çıkışlarla isminden sıkça söz ettiren Old G, beklenen albümü "Yola Çıktık Çoktan"ı yayımladı. Genç sanatçının rap müzikteki ustalığını kanıtlayan "Yola Çıktık Çoktan"da yer alan on bir parçanın sözleri Old G tarafından kaleme alındı.

        Albümle aynı adı taşıyan çıkış parçasının video klibi de eş zamanlı olarak müzikseverlere sunuluyor.

        12

        AZAP HG VE SUNA'DAN YENİ ŞARKI: SUÇLU

        Azap HG, yeni şarkısı "Suçlu"yu bugün yayımladı. Genç sanatçı Suna ile birlikte kaydedilen şarkının sözleri Azap HG'ye, bestesi ise Murat Aksaman'a ait.

        Duygu dolu sözleri ve melodisiyle dinleyicide büyük bir etki uyandırmaya hazırlanan "Suçlu", Azap HG ve Suna'nın ortaya çıkardığı mükemmel uyumu müzikseverlerle buluşturuyor.

        13

        'DİKEN' YAYINDA

        Doğan Duru'nun ikinci solo albümünün ikinci şarkısı 'Diken' iki versiyon olarak kaydedildi. Dijital platformların dolaylı yoldan sanatçıları "single" çıkarmaya zorladığı koşullarda albümü daha iyi anlatabilmek için parçalara ayırma kararı veren Duru, sözü müziği kendisine ait olan, tüm enstrümanları kendi çaldığı ve mikslerini yaptığı şarkıları düzenli aralıklarla paylaşmaya devam ediyor.

        14

        JABBAR VE DEEPERISE'I BULUŞTURAN ŞARKI

        Jabbar ve Deeperise, yeni şarkıları "Aldatıldık"ı yayımladı. 90'lar Türkçe pop müziğine damga vuran Sezen Aksu imzalı efsane şarkı "Aldatıldık"ın yeniden yorumlandığı bu çalışma, Bridgestone Studio x Sezen Aksu Şarkıları projesi kapsamında dinleyiciyle buluştu.

        15

        'HER ÜNLÜDEN BİR ÖZELLİĞİM OLSUN'

        Cem Bekar, 15 ayrı Sezen Aksu şarkısından oluşan "Yolculuk" isimli albümü ile arka arkaya aldığı "Yılın En İyi Proje Albümü" ödülleriyle kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

        Bekar, müzik dünyasının ünlü şarkıcıların en çok almak istediği yönlerini şöyle sıraladı;

        TARKAN: Hissiyatını, bir şarkıyı yorumlarken karşı tarafa o duyguyu geçirebilme halini almak isterdim.

        KENAN DOĞULU: Hem söz, hem nota yazma kabiliyetini yani kalemini almak isterdim.

        TEOMAN: Cool duruşunu almak isterdim.

        BERKAY: Sahne enerjisini almak isterdim.

        MURAT BOZ: Vücut dilini...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ