İran'dan kritik nükleer anlaşma açıklaması!
Son dakika... İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran'ın bir daha nükleer müzakere masasına oturmayacağını söyledi
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Youtube üzerinden bir video yayınlayarak İran'ın nükleer anlaşma konusunda bir kez daha pazarlık yapmayacağını ve müzakere masasına oturmayacağını açıkladı.
Zarif, "Şunu açıkça ve kesin olarak belirteyim ki, ne kendi güvenliğimizi başkasına emanet ederiz ne de iyi niyetle uyguladığımız bir anlaşmayı yeniden müzakere ederiz; ya da yeni ekler yapılmasına izin veririz" dedi. Zarif İngilizce olarak yaptığı açıklamasında, "ABD'nin başka ülkelerin İran ile yeniden ticari ilişkiler başlatmalarını zorbalıkla engelleyerek anlaşmayı kendisinin ihlal ettiğini" söyledi.
Nükleer anlaşma, İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 2015'te ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalanmıştı.
İran'la yapılan anlaşmadan çekilme niyetini defalarca dile getiren Trump, bu konuda son kararını 12 Mayıs'ta ilan edeceğini açıklamıştı. Fransa da İran'la anlaşmaya sadık kalınması gerektiğini ya da yeni bir nükleer anlaşma yapılabileceğini kaydetmişti.