Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Köylüler gelen kişiyi görünce... İlk kez karşılaştılar, önce şaşırdılar sonra mutlu oldular

        Hakkari'nin İran sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Çatalca köyünün sakinleri, Cüneyit Orhan Toprak'ın bölgeye ziyaretiyle hayatlarında ilk defa vali görerek, büyük mutluluk yaşadı. Köy muhtarıAzizhan Çelikbaş, "50- 60 yıldır bu köyde yaşıyoruz. İlk defa köyümüze gelen vali gördük" dedi.

        DHA'nın haberine göre, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, beraberindekiYüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkmaz, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile Şemdinli'nin İran sınırındaki köyleri ziyaret etti. İlk olarak ilçeye bağlı Korgan, Soğuksu, Güvenli ve Erdemli köylerini ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri, 21'incidönem Hakkari milletvekili Hakkı Töre, kanaat önderleri ve köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Burada köy sakinleriylesohbet edip, sorunlarını dinleyen Vali Toprak ve beraberindekiler, daha sonra İran sınırındaki Çatalca köyünü ziyaret etti. Vali Toprak'ı köylerinde görenler,büyükmutluluk yaşadı. Köylerininilk kez valitarafından ziyaret edildiğini dile getirenler, Toprak'a sorunlarını anlattı.

        'KÖYÜMÜZE HUZUR GELDİ'

        Çatalca köyünün muhtarı Azizhan Çelikbaş, "50- 60 yıldır bu köyde yaşıyoruz. İlk defa köyümüze gelen bir vali gördük. Bizi şereflendirdiler. Sayın Vali'mizi aramızda görmek bizim için büyük bir gurur. Yapılan üs bölgelerle birlikte köyümüze huzur geldi. Bundan dolayıbaşta Sayın Vali'miz olmak üzere tümen komutanımız ve diğer komutanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren köy sakinlerinden Mehmet Fırat ise "Valimiz Hakkari halkı için büyük bir şans ve değer. Özellikle ilimizdeki terör belasını bertaraf etmeleri ve ilimizi yaşanabilir bir duruma kavuşturarakmemleketimizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Hakkari'deilk kez bir vali bu kadar halkın sevgisine mazhar olmuştur. Sayın Vali'mizi bölgemizde ağırlamaktan şeref ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ