Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: Hamile eşe cinsel saldırıdan iş insanı Şeyhmus Tatlıcı davasında 10 yıl hapis istendi! - Günün öne çıkan haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İddianamede yer alan bilgilere göre, İstanbul Kanlıca'daki evlerinde yaşanan olayda, Şeyhmus Tatlıcı'nın telefonuna eski kız arkadaşından mesaj geldiği, bu mesajı eşi Melisa Tatlıcı'nın görmesi üzerine evli çift arasında tartışma çıktığı belirtiliyor.

        İDDİA: YARALAMA, CİNSEL SALDIRI, HAKARET VE TEHDİT

        DHA'da yer alan habere göre Şeyhmus Tatlıcı'nın tartışma esnasında eşine hakaretlerde bulunduğu, hamile eşinin kollarını sıktığı, temizlik sopasıyla bacaklarına vurduğu ve yaralanan eşine cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen iddianamede, 'yaralama' 'cinsel saldırı', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

        REKLAM

        İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, 29 Ocak 2020´de görülen duruşmada, sanık Şeyhmus Tatlıcı'nın tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından beraatına karar verilmişti. Mahkeme, Şeyhmus Tatlıcı´yı boşanma aşamasındaki eşine karşı cinsel davranışlarda vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

        YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

        Yargıtay ise kararı, mağdurenin aşamalardaki çelişkili beyanlarını göz önüne alarak, sanık Şeyhmus Tatlıcı´ya cinsel saldırı suçundan ceza verilmesi gerekirken, nitelikli cinsel saldırı suçundan ceza verilmesinin doğru olmadığını belirtmişti.

        "BUNLARI YAPACAK BİR İNSAN DEĞİLİM"

        İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Şeyhmus Tatlıcı ile şikayetçi Melisa Tatlıcı ve taraf avukatları katıldı. Şeyhmus Tatlıcı kimlik tespitinde çalışmadığını ve geçimini ailesinin sağladığını söyledi. Eşinin iddialarının doğru olmadığını ileri süren Tatlıcı, "Bunları yapacak hiçbir sebebim yok. Çocuğumun annesidir. Nazik, kibar, saygılı bir insanım. Bunları yapacak bir insan değilim" diyerek suçlamaları reddetti.

        Sanık avukatı Kezban Hatemi, suç unsurlarının oluşmadığını, hayali bir adli tıp raporu ile müvekkilinin eşine karşı cinsel saldırı yapmış olduğunun söylendiğini iddia ederek, "Müvekkilim uzun süredir üzüntü içerisindedir" dedi. Hatemi, tekrar bir rapor alınmasını ve Şeyhmus Tatlıcı hakkındaki yurtdışı adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

        REKLAM

        "BİR AN ÖNCE ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUM"

        Söz alan müşteki Melisa Tatlıcı, şikayetinin devam ettiğini, daha önceden delillerle birlikte olayı açıkladıklarını belirterek, "Cinsel birliktelik yaşamadık ama benden bir takım talepleri oldu. Çok yoruldum bu süreçten. Bir an önce adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi.

        ÜST SINIRDAN CEZA TALEP EDİLDİ

        Melisa Tatlıcı´nın avukatı Köksal Bayraktar da Yargıtay´ın vermiş olduğu kararın yanlış olduğunu beyan ederek, "Olay sadece cinsel saldırı ve taciz değil, nitelikli tacizdir. Sanığın cezalandırılması gerekmektedir" dedi. Avukat Uğur Güner de olay sırasında müvekkilinin 8 aylık hamile olduğunu, bu nedenle zora dayalı bir cinsel saldırı olduğunu belirterek cezanın üst sınırdan verilmesini ve sanık hakkındaki adli kontrolün kaldırılmamasını talep etti.

        SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

        Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, beyanlar ve deliller değerlendirildiğinde her ne kadar sanık hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açılmış ise de Yargıtay´ın bozma kararı dikkate alındığında sanığın olay tarihinde resmi nikahlı eşine rızası olmadan gerçekleştirdiği eylemlerin, "Basit cinsel saldırı" niteliğinde olduğunu belirtti.

        REKLAM

        5 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS TALEP ETTİ

        Savcı mütalaasında, sanığın 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve adli kontrol kararının devamına karar verilmesini talep etti.

        SON SAVUNMALAR İÇİN ERTELENDİ

        Şeyhmus Tatlıcı, mütalaaya karşı savunma için süre talep ederek, "Yurtdışında yapmam gereken toplantılarım var. Yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ