Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre İstanbul Balıklı Rum Hastahanesi'nin son durumu! Balıklı Rum Hastahanesi ne zaman yapıldı, tarihi önemi nedir?
        1

        İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastahanesi'nde nedeni henüz belirlenememiş bir yangın çıktı Mimarisi görenleri etkisi altına alan bu eski binada alevler hızla her yana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonrasında yangın kontrol altına alındı ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Peki, Balıklı Rum Hastahanesinin tarihi ve önemi nedir?

        2

        HASTAHANENİN TARİHÇESİ NEDİR?

        Hastanenin geçmişi; 1454 yılında Karaköy’de "Büyük Balıklı Han"’ın bulunduğu yerde faaliyete geçen hastaneye dayanır. 18. yüzyılda veba salgını nedeniyle hastane surların dışına taşınan hastane; "Yedikule Hastanesi" adıyla bakallar esnafı locası tarafından1753 yılında inşa edildi.

        3

        HASTAHANENİN ÖNEMİ NEDİR?

        1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. Bugün hizmet veren binalar, o dönemde inşa edilmiştir. Hastane, 1991 yılında restore edildi. 1994 yılında bünyesinde alkol ve madde bağımlılığı tedavisi için Türkiye’nin ilk özel kliniği kuruldu.

        Haberi Hazırlayan: Stajyer Tamer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ