Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen hafta Anadolu Üniversitesi'ni uzatmada zor da olsa 1-0 yenerek son 5 maç öncesi Play-Off'u büyük ölçüde garantilerken, şampiyonluk yarışında da umudunu koruyan Karşıyaka'da ilk yarı sonunda istenmeyen adam ilan edilen Enes Nalbantoğlu ikinci yarıda kurtarıcı oldu.

        İlk yarının son haftasında Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda Sapanca Gençlikspor'a attığı beraberlik golünün ardından daha önce kendisine küfürlü tepki gösteren bir taraftara tribünün önüne el hareketleriyle koşarak dakikalarca aynı şekilde karşılık veren sol kanat oyuncusu zor sakinleştirildi. Birçok taraftar bu olayın ardından Enes ile yolların ayrılmasını talep etti. Yönetimin kanat germesiyle taraftar ve camiadan özür dileyen 28 yaşındaki futbolcu son haftalarda patlama yaptı. Golcülerden Emre Gemici'nin satılması, Adem Büyük'ün kadro dışı bırakılması ve Yasin Ozan'ın çapraz bağlarının kopup sezonu kapatmasıyla alternatifsiz kalan Karşıyaka'da daha çok gole yakın oynamaya başlayan Enes, son 5 haftada 4 kez ağları sarstı. Anadolu Üniversitesi maçında 90+9'uncu dakikada santrası bile yapılmayan son saniye penaltısını gole çevirerek takımına hayati öneme sahip 3 puanı getiren Enes, toplamda 10 golle takımın en skoreri olup gruptaki krallık yarışında da zirveye çıktı.

        SÖZERİ'DEN STAT MİTİNGİNE DESTEK

        Karşıyaka, yönetim, taraftar ve camia tek vücut olarak 28 Mart Perşembe akşamı eşi görülmemiş stat mitingi yaparak yeşil-kırmızılı kulübün yıllardır gerçekleşemeyen yeni stadyum hayalini haykırmaya hazırlanırken, teknik direktör Erkan Sözeri de organizasyona destek verdi. Karşıyaka'nın göbeğindeki yeni proje kapsamında yıkılın eski İlçe Stadı'nın arazisi 9 yıldır atıl kalırken, Erkan Sözeri, Karşıyaka Spor Kulübü çok köklü ve büyük camianın kendi stadına kavuşması konusunda çok geç kalındığını belirtti.

        Türkiye genelinde çok sayıda ilçe ekiplerinin kendi stadında oynadığını belirten Erkan Sözeri, "Karşıyaka'nın yıllar öncesinde kendi semtinde kendi evine kavuşması gerekiyordu. Umarım en kısa sürede gerekli hamleler atılır. Geç kalınmış zaman en kısa sürede kapatılır. 112 yıllık Karşıyaka stat konusunda öncelikli olmalı" diye konuştu.

        Yapılacak olan tesisin Karşıyaka'nın geleceği için çok önemli olduğunu söyleyen Sözeri, "Biz çok büyük bir camiayız. Yönetim kurulumuz ve taraftarımız kulüp için çok önemli bir sorun için bir araya gelecek. Ben de başkanımız ile biraya gelip perşembe günü o mitingde olma talebimi ileteceğim. Karşıyaka en kısa sürede stadına kavuşmalı. Yalı'ya yapılacak tesis kulübün geleceği için çok önemli" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler