Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) tarafından "10 Kasım İBG Bilim Günü"nün dördüncüsü düzenlendi.

        Merkezden yapılan açıklamaya göre, İBG Aziz Sancar Oditoryumu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, İBG Merkez Müdürü Prof. Dr. İhsan Gürsel, İBG Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, araştırmacılar, öğrenciler katıldı.

        Açıklamada, PhiTech Bioinformatics firmasının kurucu ortağı ve yöneticisi Dr. Saliha Durmuş'un, genomik verileri işlemenin hassas tıp uygulamalarındaki önemini anlattığı, Türkiye'nin ilk Antarktik ve Arktik Kutup seferlerine liderlik eden, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy Antarktik ve Arktik bölgelerde yaptıkları kutup çalışmalarını aktardığı belirtildi.

        Sualtı görüntülemesinde renk kaybı sorununu, geliştirdiği "Sea-thru" algoritmasıyla çözen Doç. Dr. Derya Akkaynak da renklerin sualtı yaşamına etkilerini araştırdığı çalışmalarını sundu.

        Bu yılki İBG Bilim Madalyası'na layık görülen Doç. Dr. Tunca Doğan, ödül konuşmasında biyoenformatik ve yapay zeka alanlarındaki bilimsel araştırmalarını dinleyicilerle paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler