Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta? Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı bu hafta var mı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama...
        1

        Türkiye'de bir kez daha tüm gözler kabine toplantısına çevrildi. Koronavirüs salgınında vaka sayısında yaşanan yükseliş nedeniyle vatandaşlar, yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmayacağına ilişkin aramalar yapıyor. Konuyla ilgili olarak son durumu bir araya getirdik. Peki bu hafta kabine toplantısı ne zaman yapılacak, bu hafta var mı?

        2

        BU HAFTA KABİNE TOPLANTISI VAR MI?

        2022 yılının ilk kabine toplantısı 3 Ocak 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Söz konusu toplantılar 15 günde 1 gerçekleştirildiği için bu hafta kabine toplantısı yapılmayacak.

        Yeni toplantının 17 Ocak 2022 Pazartesi yapılması bekleniyor...

        3

        2022 yılının ilk kabine toplantısında iç ve dış gelişmeler değerlendirilmiş, ekonomideki gelişmeler ele alınmış ve koronavirüs salgınında son durum masaya yatırılmıştı.

        4

        Toplantıda, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren müjdeli haberler de verilmişti.

        MEMURA EK ZAM MÜJDESİ

        Memura yüzde 30 buçuk zam yapıldı. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

        "EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 TL"

        Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşoı 2 bin 500 TL olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ