Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kaymakamlık sınav giriş yerleri açıklandı mı? Kaymakamlık sınav tarihi belli oldu mu?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na alınacak kaymakam adayları için yapılacak olan sınav hakkında vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki, Kaymakamlık sınav giriş yerleri açıklandı mı? Kaymakamlık sınav tarihi belli oldu mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

        KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

        2022 Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı 16 Ekim'de düzenlenecek. Sınav 10.15'te alınacak. Saat 10.00'a kadar sınav salonuna giriş işlemleri tamamlanacak. Kaymakamlık sınavına girecek kişilerin saat 10.00'dan önce sınav yerinde olması gerekmektedir.

        KAYMAKAMLIK SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

        Kaymakamlık sınav giriş belgeleri hakkında henüz açıklama yapılmadı. Sınav giriş belgelerinin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

        REKLAM

        KAYMAKAMLIK SINAVI KAÇ SORU?

        Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

        Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin SosyoEkonomik Yapısı (10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

        Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye’nin İdari Yapısı (14), Türkiye’de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ