Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir garip olay! Polise uydurduğu 'kaza geçirdim' yalanına hapis istemi - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Trabzon’da H.S. (25), ailesinin ‘iş bul, borcunu öde’ baskısının ardından akıllara durgunluk veren bir oyuna başvurdu.

        Enis Yıldırım'ın haberine göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde görev yapan polis ekiplerinin yanına giden H.S., 28 plakalı bir aracın kendisine çarptığını söyleyerek, hastaneye gitmek istediğini belirtti.

        Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine sağlık ekibi çağırdı. Genç adam, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı.

        POLİS KAZAYI ARAŞTIRDI

        Üniversite mezunu H.S.’nin iddia ettiği kazayı araştıran ve bir sonuca ulaşamayan polis, genç adamın tekrar ifadesine başvurdu.

        REKLAM

        Yaptığından pişman olduğunu belirten H.S., “Bu olayı tamamen uydurdum, böyle bir olay hiç yaşanmamıştır. Böyle bir şey yaptığım için çok pişmanım” dedi. H.S., kazayı neden uydurduğu ile ilgili ise “7-8 ay önce babam vefat etti. Benim de herhangi bir işim olmadığından ve borcum olduğundan ailemden ‘iş bul, borcunu öde’ baskısı görüyordum. O gün bir anda aklıma ‘bana bir araç çarpsa belki ailem daha baskı yapmaz' düşüncesi geldi. Ben de gidip görev yapan polislere ‘bana araç çarptı, beni hastaneye götürün’ dedim” ifadelerini kullandı.

        SUÇ UYDURMADAN DAVA AÇILDI

        Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcı, H.S. hakkında ‘suç uydurma’ suçundan 3 yıla kadar hapis istedi. H.S. asliye ceza mahkemesinde yargılanacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ