Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli’nde, Mayıs ayında ekimi yapılan sorgum ve sudan otunun hasadı kapsamında tarla günü düzenlendi.

        Türkiye’de ekimi giderek yaygınlaşan sorgum ve sudan otu tek yıllık buğdaygil yem bitkisinin tarla günü etkinliği, Kırklareli’nin Koyunbaba ve Kavaklı Mahallesi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, il müdürlüğü personeli ve çiftçiler katıldı.

        Programda önce katılımcılara yetiştirme esnasında uygulanan işlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı, ardından biçim işlemi gerçekleşti. Birinci biçim sonucunda sorgumsudan otu melezinden 4 ton, sudan otu'dan 3 ton ve sorgumdan 1,5 ton verim elde edildi. Kavaklı'daki sorgumsudan otu melezi ise 4,1 ton verim alındı.

        Ekim zamanı, iklim şartları ve bakım koşullarına göre bir sezonda 34 biçim yapılabilen sorgumsudan otu melezi, sudan otu ve sorgumun Kırklareli koşullarında daha 2 kez biçiminin yapılabileceği düşünülüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler