Konya'da Robot ve Teknoloji Festivali başlıyor
Konya'da düzenlenen "ROBOFEST KONYA", üçüncü kez başlıyor.
Konya'da düzenlenen "ROBOFEST KONYA", üçüncü kez başlıyor.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "İcat Peşindeyiz" sloganıyla düzenlenen ROBOFEST KONYA'nın her geçen yıl büyüyerek Türkiye'nin en kapsamlı robot ve teknoloji organizasyonlarından biri haline geldiğini söyledi.
Festivalin gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedeflediğini vurgulayan Kılca, şunları kaydetti:
"Karatay Belediyesi olarak bilimsel düşünen, üreten ve geliştiren bir gençlik için çalışıyoruz. Bu anlayışla 'İcat Peşindeyiz' yaklaşımını hayata geçirdik. ROBOFEST KONYA yalnızca bir yarışma değil, gençlerin hayal gücünü, problem çözme yeteneklerini ve teknoloji üretme becerilerini ortaya koyabilecekleri önemli bir platform. Bu organizasyon Milli Teknoloji Hamlesi ruhuna güçlü katkı sunuyor."
Organizasyon için son başvuru tarihi 27 Mart 2026 olarak belirlenirken, yarışmalar 20-21-22 Nisan 2026'da Konya Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.