Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Köpeği zehirleyip diri diri gömdüler!

        Hatay'ın Hassa ilçesinde kan donduran bir olay gerçekleşti. Sosyal medyada yayınlanan bir video ile ortaya çıkan ve bir köyde çekildiği belirtilen görüntülerde bir köpeğin iki kişi tarafından zehirlenerek toprağa gömüldüğü görünüyor.

        İnsanlık dışı olayda, bir kişinin zehirlediği belirlenen köpeği çukura atarak ölmesini beklemeden gömdüğü dikkat çekiyor.

        EMNİYET VE VALİLİĞE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

        Sosyal medyada büyük tepkilere neden olayla ilgili, sanatçı Haluk Levent de devreye girdi. Levent, konuyu gündeme getirerek sorumluların yakalanması için emniyet ve valliliğe çağrıda bulundu.

        Levent'in paylaşımının ardından da çok sayıda kişi İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliğini etiketleyerek paylaşımda bulundu.

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SUÇ DUYURUSU

        Hatay Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaparak "Sosyal medyada paylaşılan ve Hatay'ın Hassa ilçesinde olduğu iddia edilen, bir köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü olayda failinin bulunması ve gerekli cezayı alması için kurum olarak suç duyurusunda bulunacağız. Konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

        SAHİBİ: BEN ZEHİRLEMEDİM, İĞNE YAPTIM ÇUKURA DÜŞTÜ

        Öte yandan ilçeninAşağıkarafakılı Mahallesi'nde iki hafta önce zehirlenerek öldüğü öne sürülen köpeğin, sosyal medyada görüntülerinin yer alması üzerine Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

        AA'nın haberine göre, ekipler, köpeğin öldüğü alanda inceleme yaparak sahibi ve mahalleliyle görüşerek olayla ilgili bilgi aldı.

        Söz konusu köpeğin sahibi Abidin Bövelek, iki hafta önce hayvanlarını otlatmaya çıktığında köpeğinin zehirlendiğini öne sürdü. Bunun üzerine yeğenine evden zehirlenmeye karşı iğne getirmesini istediğini dile getiren Bövelek, şöyle konuştu:

        "Köpek zehirlenmenin etkisiyle üzüm bağı dikmek için açılan çukura düştü. İğneyi yaptıktan sonra kuyudan çıkardım. Köpek zehirlenmenin de etkisiyle yaklaşık 5-10 dakika sonra can çekişerek öldü. Köpeğimin neden zehirlendiğini bilmiyorum. Yoldan gelirken herhangi bir şey de yemiş olabilir. Kendi köpeğini bir çoban nasıl zehirleyebilir. Bir çobanın köpeği canıyla beraberdir. Bir çoban kalkıp da bile bile kendi köpeğini nasıl zehirler ya. Mantığa sığacak bir şey mi?"

        Kendisinin de bir hayvansever olduğunu belirten Bövelek, sosyal medyada yer alan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

        Hatay Büyükşehir BelediyeBaşkanı Lütfü Savaş da, Hassa ilçesindezehirlendiği iddia edilen çoban köpeğinin, düştüğü çukurda can çekiştiği görüntülerine yönelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Savaş, "Dün gece haberini aldığımız, sosyal medyada paylaşılan, Hatay'ın Hassa ilçesinde bir köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü olayla ilgili Jandarma ekiplerimiz inceleme yapıyor. Failinin bulunması ve gerekli cezayı alması için kurum olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ