Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Koronavirüs sporu felç etti (Koronavirüse yakalanan sporcular) - HABERLER - Futbol Haberleri
        1

        FELLAINI'DE KORONAVİRÜS

        Kariyerini Çin'de sürdüren Belçikalı yıldız Marouane Fellaini'nin koronavirüs testi pozitif çıktı.

        2

        REAL MADRİD'İN ESKİ BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

        Real Madrid'in eski başkanlarından Lorenzo Sanz, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından vefat etti. Hafta içinde yakalanmasının ardından hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Sanz, verdiği yaşam mücadelesini 76 yaşında kaybetti.

        3

        DYBALA AÇIKLADI: POZİTİF

        Juventus'ta Rugani ve Matuidi'nin ardından Dybala'nın da koronavirüs testi pozitif çıktı. Dybala, kendisi ve kız arkadaşı Oriana Sabatini'nin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

        4

        MALDİNİ'DE KORONA ÇIKTI

        AC Milan, kulüpte görev alan efsanevi futbolcu Paolo Maldini ve kulüpte forma giyen oğlu Daniel Maldini'nin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Paolo ve Daniel'in evlerinde karantina altına alındığı kaydedilirken, her ikisinin de durumunun iyi olduğu ve kimseye temas etmeden evde iki hafta geçirdikleri ifade edildi.

        5

        FENERBAHÇE BEKO'DAN AÇIKLAMA

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtisi nedeniyle sağlık kontrolünden geçen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncularının, hastanede yatmaları için gerekli klinik bir tablo olmadığı ve evde izolasyona alındıkları belirtilirken, bir idari çalışanın tedbir amaçlı kontrol altında tutulduğu duyuruldu.

        6

        ÇİNLİ FUTBOLCUDA KORONA

        İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Espanyol'da forma giyen Çinli futbolcu Wu Lei, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. Çin Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, virüs tespit edilen Wu Lei'nin sağlık durumu hakkında Espanyol'a bilgi verildiği ve 28 yaşındaki oyuncunun karantina altında tutulduğu belirtildi.

        7

        PORTSMOUTH'TA 3 OYUNCU

        İngiltere 3. Lig ekiplerinden Portsmouth'ta 3 oyuncunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testleri pozitif çıktı. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, test sonuçları pozitif çıkan James Bolton, Andy Cannon ve Sean Raggett'ın kendilerini hükümetin açıkladığı öneriler doğrultusunda toplumdan izole ettikleri duyuruldu.

        8

        La Liga ekibi Deportivo Alaves'te 15 kişinin koronavirüse yakalandığı açıklandı. 15 kişinin 3'ünün futbolcu, 7'sinin teknik kadrodan, 5'inin ise kulüp çalışanı olduğu belirtildi.

        9

        Alaves, son maçını 6 Mart'ta Valencia ile oynamıştı. Valencia'da da geçtiğimiz günlerde 5 kişide koronavirüs tespit edilmişti.

        10

        KEVIN DURANT'TA KORONA

        Koronavirüs salgınından dolayı dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA ertelenmişti. Bu virüse NBA'deki basketbolcular da yakalandı. Son olarak Brooklyn Nets'in yıldız basketbolcusu Kevin Durant'ın korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Kulübü Brooklyn Nets'in de resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 4 basketbolcunun koronavirüse yakalandığı ifade edildi.

        11

        NBA'DE 7. VAKA

        Nets'in açıklamasında hangi isimlerin korona virüse yakalandığı belirtilmedi. ABD basınına açıklamalarda bulunan Durant, testin pozitif çıktığı ve kendisini iyi hissettiğini söyledi. Bunun yanı sıra Durant'ın hiçbir belirti göstermemesine karşın koronavirüse yakalandığı ve girdiği 4 testin de pozitif çıktığı açıklandı. NBA'de koronavirüse yakalananların sayısı da, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant ve Brooklyn Nets'in 3 oyuncusuyla birlikte 7'e yükseldi.

        12

        JUVENTUS'TA 2. VAKA

        İtalyan ekibi Juventus´ta Blaise Matuidi´nin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Koronavirüs salgını İtalya'da yayılmaya devam ederken, Serie A'daki futbolcuları da etkilemeyi sürdürüyor. Juventus Kulübü'nden yapılan açıklamada, İtalyan futbolcu Daniele Rugani'nin ardından Fransız oyuncu Blaise Matuidi'nin de koronavirüs testinin pozitif çıktığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, oyuncunun karantinaya alındığı ve tedavisinin sürdürüldüğü detayı paylaşıldı.

        13

        ESPANYOL'DA 6 FUTBOLU KORONA

        La Liga ekiplerinden Espanyol kulübünden yapılan açıklamada takımda 6 kişide koronavirüs vakası tespit edildiğini söyledi. Yapılan açıklamada takımdaki testler sonucunda 6 futbolcu ve teknik ekip personelinde Kovid-19 virüsünün saptandığı belirtildi.

        14

        HERTHA BERLİN'DE KORONA

        Alman kulübü Hertha Berlin, bir futbolcunun `koronavirüs´ testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, oyuncunun hemen diğer gruptan ayırıldığı; futbolcular, teknik ekip ve kulüp personelinin karantinaya alındığı belirtildi.

        15

        JORGE JESUS'TA KORONA

        Brezilya Birinci Futbol Ligi ekibi Flamengo, teknik direktör Jorge Jesus'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını ancak durumun kesinleşmesi için ikinci sonucun beklendiğini açıkladı.

        16

        OZORNWAFOR KARANTİNADA

        Galatasaray'ın sezon başında Almeria'ya kiraladığı Valentine Ozornwafor, koronavirüs nedeniyle tüm takımın kişisel karantina altında olduğunu açıkladı.

        17

        JAPONYA FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI DA KORONA

        Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Kozo Tashima'nın, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı açıklandı.

        18

        SAMPDORİA'DA 7 İSİM

        Mevcut durumda virüsün etkisini en çok gösterdiği ülke olan İtalya'da, Serie A takımlarından Sampdoria, tam 7 oyuncusunun korona virüse yakalandığını duyurdu. Albin Ekdal, Omar Colley, Fabio Depaoli, Morten Thorsby, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynski, Manolo Gabbiadini testleri pozitif çıkan isimler oldu.

        19

        VALENCİA'DA 5 VAKA ÇIKTI

        İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ise korona virüsün en fazla etkilediği kulüplerden oldu. İspanyol ekibinde futbolcular Garay, Mangala ve Gaya'nın yanı sıra antrenörler Camasara ve Aliaga'nın hastalığa yakalandığı açıklandı.

        20

        FORMULA 1'DE KORONA

        Formula 1'in resmi lastik tedarikçisi Pirelli, çalışanlarından birinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu.

        21

        ESKİ TRABZONSPORLU YAKALANDI

        Trabzonspor'da 2016-2017 sezonunda top koşturan şu anda da Fransa 2. Lig takımlarından Troyes forması giyen Hyun-jun Suk, korona virüse yakalandı. Güney Koreli futbolcunun testlerinin pozitif çıkmasının ardından Troyes, tesislerdeki çalışmalarını tamamen durdurma kararı aldı.

        22

        FİORENTİNA'DA SAYI 4'E ÇIKTI

        İtalya Serie A kulübü Fiorentina, 20 yaşındaki oyuncusu Dusan Vlahovic'in ardından Patrick Cutrone, German Pezzella ve kulübün fizyoterapisti Stefano Dainelli'nin de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

        23

        RUGANİ YAKALANDI, RONALDO ÜLKESİNE DÖNDÜ

        Avrupa futbolunun söz sahibi takımlarından olan Juventus'un başarılı defansı Daniele Rugani, korona virüse yakalandı. Takımın dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, bunun ardından İtalya'ya dönmeyeceğini söyleyerek Portekiz'de kalma kararı aldı.

        24

        CHELSEA'DE HUDSON-ODOI İYİLEŞTİ

        İngiltere Premier Lig'in önde gelen takımlarından Chelsea de korona virüsten nasibini aldı. Mavilerin 19 yaşındaki oyuncusu Callum Hudson-Odoi'nin testleri pozitif çıktı. Yaklaşık 1 haftadır virüsle mücadele ettiğini açıklayan genç oyuncu, hastalığı yendiğini ifade etti.

        25

        LEICESTER CITY KARANTİNADA

        Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City, 3 oyuncusunun korona virüse yakalandığını belirtti. İngiliz ekibi, bu isimlerin karantinaya alındığını ilan etti.

        26

        ARTETA'DA ENDİŞELENECEK DURUM YOK

        Arsenal'in 37 yaşındaki teknik direktörü Mikel Arteta'nın geçtiğimiz günlerde virüs testlerinin pozitif olduğu duyurulmuştu. Bir süredir tedavi altında olan Arteta'nın eşi, konuyla bir açıklamaya yaparak, "Endişelenecek bir durumu yok. Moralli olması sevindirici. Bazen ateşi çıkabiliyor ve baş ağrısı yaşayabiliyor" dedi.

        27

        EVERTON'DA BİR FUTBOLCU

        Everton'da ismi açıklanmayan bir futbolcuda korona virüs tespit edildi. Kulüp, karantina uygulamasına başladı.

        28

        HANNOVER'DA HORN VE İLE HÜBERS

        Almanya 2. Bundesliga ekiplerinden Hannover'da Horn, Timo Hübers'de virüs çıktı. Bütün takım korona virüs testinden geçirilirken, idmanlar da iptal edildi.

        29

        NURNBERG

        Bonservisi Fenerbahçe'de olan Michael Frey'in kiralık olarak forma giydiği Nürnberg, teknik ekibe ve oyunculara yapılan korona virüs testleri sonucunda en az bir kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi.

        30

        LUCA KİLLİAN TEDAVİ ALTINDA

        Paderborn, 20 yaşındaki stoperi Luca Kilian'da korona virüs görüldüğünü ve futbolcunun karantinaya alındığını açıkladı.

        31

        40 YAŞINDAKİ BORUC KORONA OLDU

        Bournemouth, 40 yaşındaki kalecisi Artur Boruc ve 4 kulüp çalışanında korona virüs bulgularına rastlandığını ifade etti.

        32

        LEGANES CEO'SUNDA GÖRÜLDÜ

        Leganes Kulübü CEO'su Angel Martin Ortega'nın, korona virüs testinin pozitif olması üzerine takımın antrenmanları durduruldu. Bunların yanında, Martin Ortega ile doğrudan temas halinde olan kişiler için önlemlerin alındığı bildirildi.

        33

        BAŞKANLAR DA VİRÜSE YAKALANDI

        Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza, İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı 70 yaşındaki Dominique Blanc, Olympiakos'un sahibi ve başkanı Evangelos Marinakis ile Flamengo Başkan Yardımcısı Mauricio Gomes de Mattos korona virüse yakalanan isimler olarak ön plana çıktı.

        34

        REAL MADRİD'DE ACİL DURUM

        Real Madrid basketbol takımı oyuncularından Trey Thompkins'in testlerinde pozitiflik görülmüştü. Bunun üzerine İspanyol kulübü, futbol ve basketbol kulüplerinin aynı yerde çalışmasından dolayı 'korona virüs protokolünü' işleme aldığını duyurdu.

        35

        IBRA TERK ETTİ

        Zlatan Ibrahimovic'in İtalya Serie A'nin koronavirüs önlemleri nedeniyle ertelenmesinin ardında özel uçakla ülkeyi terk etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ