Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliyette 'ırkçılık' krizinde yeni perde: O sözleri söyleyen kim?
        1

        Sussex Dükü Prens Harry ve Düşesi Meghan Markle, kraliyetten ayrıldıktan sonra ilk röportajlarını Mart 2021'de ABD'li televizyoncu Oprah Winfrey'e vermişlerdi.

        2

        Gündem yaratan röportajda Markle intiharı düşündüğünü, kraliyet ailesinin bir üyesinin de gelecekteki çocuklarının hangi ten rengine sahip olacağını sorduğunu iddia etmişti. Kişinin adı hiç açıklanmamış ancak Kraliçe II. Elizabeth ve ölen eşi Prens Philip olmadığı vurgulanmıştı.

        3

        Kraliyet ise bu iddialarının gerçek dışı olduğunu öne sürmüştü.

        Yazar Tom Bower'ın 'İntikam: Meghan, Harry ve Windsor Arasındaki Savaş' adlı kitabında ise bu tartışmalara yönelik yeni bir iddia ortaya atıldı.

        4

        Bower'ın kitabında tartışmalara neden olan sözleri Prens Harry'nin üvey annesi olan Cornwall Düşesi Camilla'nın söylediği öne sürüldü.

        5

        İddialara göre çift bebekleri olacağı müjdesini ilk verdiğinde Camilla Bowles, üvey oğluyla yaptığı bir konuşmada, "Çocuğunuzun kızıl ve Afro saçlı olması komik olmaz mıydı?" dedi.

        6

        Camilla'nın bunu espri amaçlı söylese de çift tarafından buna tepki gösterdiği ve Prens Charles ve Camilla Bowles ile ilişkilerini de sınırlandırdığı iddia edildi.

        7

        Ancak kraliyete yakın kaynaklar bu iddiaların doğru olmadığını öne sürdü.

        Page Six sitesine konuşan kraliyete yakın üst düzey bir kaynak "Camilla ırkçı değil. Size net olarak onun Harry ve Meghan'ın bahsettiği kraliyet kişisi olmadığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

        8

        Kitapta yer alan iddialara yönelik Meghan Markle ile Prens Harry çiftinden ise resmi bir açıklama gelmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ