Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bu fotoğraf yüzünden üniversiteden atıldı

        DOKUZ Eylül Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim Prof. İzge Günal’in, Rektör Prof. Emin Alıcı’yı küçük düşürdüğü gerekçesiyle işine son verildi. Uluslararası pek çok ödülü bulunan ve Günal-Seber-Başaran Sendromuyla tıp literatürüne geçen üç bilim adamından biriolan Prof. Günal, Rektör’ü asıl küçük düşürenin kendisine verilen ceza olduğunu söyledi.

        Prof. İzge Günal, üniversite bünyesinde çalışırken görevlerine son verilen 213 işçinin yeniden işe alınması için toplanan dört bin imzayı Rektör Alıcı’ya verebilmek amacıyla randevu talebinde bulunmuş ama randevu alamamıştı. On yedi gün boyunca Rektör Alıcı’dan randevu bekleyen Prof. Günal, çareyi bir hasta gibi özel muayene için randevu almakta bulmuştu. 90 YTL muayene ücretini ödeyerek Rektör Alıcı’yla görüşen Prof. Günal, toplanan imzaları Rektör’e iletmiş bu da basına yansımıştı. Prof. Günal, Rektör Alıcı’nın, muayene ücreti olan 90 YTL’yi iade talebini de reddetmişti.

        Prof. Dr. İzge Günal’ın, üniversiteden atılması üzerine, Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) Yönetim Kurulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Konseyleri birer açıklama yaparak kararı kınadılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ