Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji DSL ihalesi, NEC Avustralya'nın - Teknoloji Haberleri

        28 Temmuzda imzalanan kontrata göre NEC, ATM ve IP ağ arayüzleri dâhil olmak üzere kendisinin AM serisi Çoklu-Servis Erişimi Düğümünü (DSLAM) konuşlandıracaktır. Tam anahtar teslimi kontrat ayrıca Sistemlerin entegrasyonu, Genişbant Uzaktan Erişim Sunucuları (BRAS) kurulumu ve destek hizmetlerini de kapsamaktadır.

        Varolan ve yeni sağlanan donatımın entegrasyonu, Türk Telekom’un ayda yaklaşık olarak 100,000 yeni xDSL genişbant kullanıcısının etkinleştirilmesi ve desteklenmesinde yardımcı olacaktır.Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı, Paul Doany “NEC destek merkezinin Ankara’da kurulması, 2008’e kadar beş milyon xDSL abonesinin bağlanması hedefimize ulaşmamıza yardım etmek için NEC’in sorumluluk üstlendiğini gösteriyor. Bu kontratı NEC’e vermemizden dolayı sevinçliyiz ve Türkiye’deki genişbant kullanım tecrubesini geliştirmek için partner olarak birlikte çalışmamızı bekliyoruz.” dedi.

        Şu anda Türkiye’de toplam 20 milyon telefon hattı bağlı durumdadır, yaklaşık olarak 75 milyonluk nüfusun 2.5 milyonu genişbanda bağlıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ