Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli öğretmen dehşet saçtı: 3 yaralı

        Yoldan geçen 3 kişinin yaralanmasına neden olan İbrahim Cebeci, polis tarafından güçlükle etkisiz hale getirildi. Linç edilmek istenen Cebeci'nin psikolojik sorunları olduğu anlaşıldı, akıl hastanesine gönderildi.

        Dün saat 21.30 sıralarında Kocatepe Mahallesi’nde Mehmet Akif Camii önüne gelen İbrahim Cebeci, tekbir getirerek üzerinde taşıdığı tabancayla rastgele ateş etmeye başladı. İbrahim Cebeci’nin açtığı ateş sırasında yoldan geçen 19 yaşındaki Rabi Yelken ve 25 yaşındaki Muhammet Nurullah Dağ yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürülen Yelken ve Dağ tedaviye alınırken olay yerine gelen çok sayıda polis, emekli öğretmeni ikna etmeye çalıştı. ‘Teslim ol’ çağrılarına ateş ederek karşılık veren İbrahim Cebeci, zaman zaman tekbir getirdi, bazen de nara atarak halay çekip oynadı.

        KURŞUNU BİTTİ SANILDI

        Doğu kökenli olduğu anlaşılan İbrahim Cebeci, polisler tarafından Kürtçe konuşarak ikna edilmeye çalışıldı. Bu sırada bir polis, “Haydi havaya ateş et de görelim’ deyince İbrahim Cebeci, ateş etmek istedi. Ancak tabanca ateş almadı. Bunun üzerine polisler, kurşunu bitti sanarak üzerine çullandı. Çevredekiler de bunu fırsat bilip İbrahim Cebeci’yi linç etmek istedi. Çıkan arbede sırasında İbrahim Cebeci'nin tabancası bir kez daha ateş alınca çevredekilerden 30 yaşındaki Yahya Altun da başından yaralandı.

        Linç edilmekten kurtarılan ancak aldığı darbelerle başından yaralanan İbrahim Cebeci ve Yahya Altun İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Cebeci’nin yaraladığı Rabi Yelken ile Muhammet Nurullah Dağ’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, Yahya Altun’un ise gözüne mermi isabet ettiği, hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ