Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore'den balistik füze denemesi!

        Ajansa bilgi veren Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, fırlatmanın Hodo Yarımadası'ndan gerçekleştiğini, 250 kilometre havada kalan füzelerin, 30 kilometre yüksekliğe ulaştığı ve sonrasında Japon Denizine düştüğünü, fırlatılan füzelerin öncekilerden farklı olduğunu belirtti.

        Geçtiğimiz gün deGüneyKoreGenelkurmay Başkanlığı yetkilileri, KuzeyKore'nin doğusunda yer alan Wonsan kenti kıyısından iki kısa menzilli füzenin ateşlendiğiniduyurmuş,Japonya'dan Pyongyang yönetimine tepki gelmişti.

        Japonya Savunma Bakanı Takeshi Iwaya, geçtiğimiz haftaKuzeyKoretarafından gerçekleştirilen denemede kısa menzilli balistik füze kullanıldığının belirlendiğini duyurmuştu. Bu durum, BM kararlarının ihlali anlamına geliyor.

        KuzeyKorelideri Kim Jong-un, ülkesinin "potansiyel ve doğrudan tehditleri ortadan kaldırmak" için silah geliştirmeye mecbur bırakıldığını ve testin yeni bir 'taktiksel güdümlü silah sistemi' içerdiğini söyleyerek, yeni silah sisteminden "memnun" olduğunu ifade etmiş, bu sistemlere "karşı savunmanın kolay olmayacağını" dile getirmişti.

        KuzeyKore'nin balistik füze denemesinin, Trump ve Kim arasındaki müzakere sürecinin yeniden başlatılması girişimine gölge düşürebileceği yorumları yapılıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ