Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Lady Gaga: 'House Of Gucci' (Gucci'nin Evi) filmi için 18 ay rolden çıkmadım! - Magazin haberleri
        1

        İtalyan bir moda evinin kurucusu Gucci'nin torunu olan Maurizio Gucci evli olan ve kendisini başka bir kadın için terk edip giden eski eşini öldürmek için tetikçi tutan Patrizia Reggiani'nin bu süreçte yaşadıkları beyaz perdeye aktarıldı.

        2

        Ridley Scott'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmde Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino ve Jeremy Irons gibi yıldız isimlerin başrollerini paylaştığı 'House of Gucci' (Gucci'nin Evi), 26 Kasım'da gösterime girecek.

        3

        "PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞADIM"

        Filmde Patrizia Reggiani'yi canlandıran Lady Gaga, bu süreçte yaşadığı zorlukları İngiliz Vogue Dergisi'ne anlattı. 35 yaşındaki Gaga, karakterine bürünürken bazı psikolojik zorluklar yaşadığını itiraf etti.

        Lady Gaga, "Role çalışmaya başlayalı üç yıl oldu. Dürüst ve şeffaf olacağım; bir buçuk yıl boyunca Reggiani gibi yaşadım. Dokuz ay aksanlı konuştum. Kameralar kapandığında da bunu asla bırakmadım!" dedi.

        4

        "ONUN GİBİ YAŞIYORDUM"

        Ailesinin İtalyan kökeni olan Amerikalı sanatçı, "Bir anda saçımı boyamak zorunda kaldım ve baktığım her şeyi, dokunduğum her şeyi, parayı nerede ve ne zaman görebileceğimi fark edecek şekilde yaşamaya başladım." şeklinde konuştu.

        "Filmi tamamlarken bazı psikolojik zorluklar yaşadım." diyen Gaga, "Otel odamda Reggiani gibi yaşıyor ve konuşuyordum. Sette onun gibi yaşıyor ve konuşuyordum. Bir gün İtalya’da bir şapkayla yürüyüşe çıktığımı hatırlıyorum. Yaklaşık iki ay boyunca hiç yürümemiştim ve panikledim. Film setindeyim zannettim." ifadesini kullandı.

        5

        "BU FİLM HAYATIMIN EN ÖNEMLİ DENEYİMİYDİ"

        Lady Gaga ayrıca, "Bu filmi yapmak hayatımın en önemli deneyimiydi, çünkü her günün her dakikasında İtalya'daki atalarımı ve daha iyi bir hayata sahip olabilmem için ne yapmak zorunda kaldıklarını düşündüm." diye konuştu. Gaga, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

        Sadece onları gururlandırmak istedi. Bu yüzden kötü bir kadını değil, gerçek hayattan bir kadın karakterini oynamaya karar verdim.

        6

        İŞ GEZİSİ DEYİP SEVGİLİSİYLE KAÇTI

        'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed' adlı kitaptan uyarlanan film, Maurizio Gucci ve Patrizia Reggiani'nin ilişkilerinin çarpıcı bölümlerini beyazperdeye taşıyor. Filmin senaryosunda ise Roberto Bentivegna'nın imzası var.

        İtalyan moda evi Gucci'nin kurucusunun torunu olan Maurizio Gucci ile Patrizia Reggiani, 1973 yılında evlendiler. İki çocuk sahibi olan çift; lüks, gösterişli hayatları, katıldıkları gösterişli partiler derken hep göz önünde bir yaşam sürdü. Fakat 1985 yılında Maurizio Gucci'nin "Bir iş gezisine gidiyorum." deyip evden çıkmasıyla her şey tepetaklak oldu. Aslında Gucci'nin iş gezisine gittiği yalandı, genç bir kadınla kaçıp ailesini ve eşini terk etmişti.

        7

        BEYİN TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

        Fakat bu beklenmedik durum Patrizia Reggiani'nin hızlı ve gösterişli yaşam tarzını değiştirmedi. İki çocuğuyla terk edilen Reggiani ile Maurizio Gucci, 1991 yılında resmi olarak boşandılar. Patrizia Reggiani, bu boşanmanın ardından 500 bin dolar tazminat aldı. Ama onun için bu defter kapanmadı. Boşanmadan bir yıl sonra Patrizia Reggiani; beyninde bir tümör bulunduğunu öğrendi. Durum riskli olsa da başarılı bir tedaviyle tekrar eski hayatına döndü.

        8

        Boşandıktan iki yıl sonra, 1993'te Maurizio Gucci dedesinden kalan şirketin hisselerini 170 milyon dolara bir Bahreyn merkezli şirkete sattı. Bu sırada yeni bir evlilik yapmaya hazırlandığı da duyuldu. Fakat ne yazık ki bu evlilik sadece bir iddia olarak kaldı. Çünktü Patrizia Reggiani, bir medyumdan da destek alarak kiralık katil tuttu ve eski eşi Maurizio Gucci'yi öldürttü. Eski eşi öldükten saatler sonra da o dönemdeki sevgilisini kovup onun lüks evine yerleşti. Bu arada Reggiani'nin kiralık katile 300 bin euro ödediği haberleri de basına yansımıştı.

        9

        MEDYUM POLİSE HER ŞEYİ ANLATTI

        Tam Reggiani, hayatını yoluna koyup intikamını da aldığını düşünürken, kiralık katil bulma konusunda ona yardımcı olduğu ileri sürülen medyum, polise olup biten her şeyi anlattı. Reggiani tutuklandı. Kiralık katil tutmasının nedeni sorulduğunda da "gözlerinin iyi görmediğini ve Gucci'yi öldürecek kurşunu ıskalamak istemediğini" anlattı.

        10

        ALDIĞI 29 YIL CEZA. 26 YILA İNDİRİLDİ

        Yargılandı ve 29 yıl hapis cezası aldı. İşte o sırada da Gucci için tasarım yapan Tom Ford, öldürülen patronunun intikamını alır gibi, tasarladığı Gucci kelepçelerini vitrine koydu. Patrizia Reggiani, her ne kadar 1998 yılında 29 yıl hapse mahkum olsa da cezası 26 yıla indirildi. 2011'de de gündüzleri cezaevinden çıkıp çalışmasına izin verildi. Fakat "Hayatımda hiç çalışmadım, hapiste kalmayı tercih ederim." diyerek bunu reddetti. İki yıl sonra ise aynı fırsattan yararlanarak bir mücevher mağazasında ve bir yardım kuruluşunda çalışmaya başladı.

        11

        CEZAEVİNDEN MİLYONER OLARAK ÇIKTI

        2017 yılında iyi halden tahliye edilen Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci'nin ölümünden iki yıl önce kendisine yılda 1 milyon euro ödeme yapılmasını garanti altına aldığı anlaşmanın geçerliliğinin sürdüğü de istinaf mahkemesi tarafından açıklandı.

        Milano İstinaf Mahkemesi, 2017 yılında iyi hal gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilen Reggiani'nin Maurizio Gucci'nin ölümünden 2 yıl önce Reggiani'ye yılda 1.1 milyon İsviçre frankı (1 milyon euro) ödeme yapmayı taahhüt ettiği anlaşmanın hala geçerli olduğuna hükmetti. Mahkeme kararıyla Reggiani'nin hapiste geçirdiği yıllar için de geriye dönük olarak Gucci'nin mirasından yaklaşık 20 milyon euro alması da karara bağlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ