Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum LC Waikiki'den görme engelliler için özel uygulama - İş-Yaşam Haberleri

        Marka, LCW Sense uygulamasını LC Waikiki Kurumsal İletişim ve Reklam Müdürü Sevda Malkoç, LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna ve Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şubesi’nden Avukat Sevgi Bulut’un katıldığı basın toplantısında tanıttı.

        Görme engelli bireylere tek başına alışveriş yapma özgürlüğü sunan LCW Sense uygulaması sayesinde giysinin rengi, deseni, kumaş türü, yıkama talimatları, fiyatı gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor. Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilebilen uygulama ile görme engelli bireyler, etikette yer alan bilgileri dinleyerek, kıyafetlerin yıkama talimatlarını öğrenebiliyor, kombin oluşturabiliyor ve giysileri ayırt edebiliyorlar.

        REKLAM

        "İŞ BİRLİKLERİNE HER ZAMAN AÇIĞIZ"

        Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Av. Suha Sağlam, Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde çalışan Kadın Meclisinin girişimleri ile başlatmış oldukları imza kampanyası sonucu LC Waikiki ile işbirliği halinde çalışmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Sağlam, bu tür işbirliklerinin engellilerin erişim sorunlarına çözüm sunduğunu belirtti. LCW Sense uygulamasını denediklerini ve son derece işlevsel bulduklarını söyleyen Sağlam, konuşmasında dernek olarak bu tür işbirliklerine her zaman açık olduklarını vurguladı.

        GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA ESASINA DAYANIYOR

        LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna, şirket bünyesindeki Sosyal Sorumluluk Platformu'nun çalışanların tamamen gönüllü olarak kurduğu bir platform olduğunu belirterek, "Farklı birimlerden, farklı yetkinlikte gönüllü kişilerden oluşuyor. Bu ekip, farklı alanlarda faydalı olabilecek projelere karar vererek bunları hayata geçirmek için çalışıyor; toplumsal fayda, sürdürülebilirlik, insan ve doğa, eğitim gibi konularda projeler geliştiriyorlar. Zaman zaman fiziksel engelli ya da herhangi bir rahatsızlığı olan müşterilerimizden kullanımı kolay ürün önerileri alıyorduk. Görme Engelliler Projesi de bu platformun öncülüğünde birçok birimin desteği ile hayata geçirildi. Kullanımı son derece kolay olan bu uygulama Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilebiliyor.Ürün barkodu okutularak giysi hakkında fiyattan, kumaş türüne, yıkama talimatlarına, renk ve desene kadar her bilgiyi edinmek mümkün. Biz bu proje için çalışırken büyük heyecan duyduk ve çok isteyerek çalıştık. Umuyoruz kullanıcılarımız için düşündüğümüz tüm kolaylıkları onlara sağlarız ve hayatlarını kolaylaştırmaya bir katkımız olur." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ